Στη Βουλή διαβιβάστηκε, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το αίτημα για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να συνεχιστεί η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς και του 32 εγκαυματίες.

Η διαβίβαση του αιτήματος για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, υπέρ της οποίας τάσσεται και η ίδια η κατηγορούμενη, ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο, μετά τη βουλευτική ιδιότητα που απέκτησε μετά της βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από οκτώ μήνες ακροαματικής διαδικασίας με πολύ συχνές συνεδριάσεις -καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή- το δικαστήριο διέκοψε αρχικά για τις 24 Ιουλίου, ώστε να δοθεί χρόνος να τρέξει η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη διακοπή, εάν η διαδικασία στην Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Από την πλευρά της Ρένας Δούρου, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Σχοινάς, διάβασε δήλωση της εντολέως του στους δημοσιογράφους, στην οποία με ρητό τρόπο ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.