Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Βρετανία σκάνδαλο με πρωταγωνιστή μη κατονομαζόμενο-μέχρι στιγμής- παρουσιαστή του BBC.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού και δεύτερο πρόσωπο, περίπου 20 χρονών, κατήγγειλε ότι γνώρισε τον ίδιο παρουσιαστή μέσω εφαρμογής για ραντεβού και δέχτηκε πιέσεις να συναντηθούν. Όταν το νεαρό πρόσωπο απείλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του παρουσιαστή, ισχυρίζεται ότι έγινε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων.

Το νέο σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί στο «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει σχετικά με τους χειρισμούς του BBC για την υπόθεση του παρουσιαστή που φέρεται να πλήρωσε 35 χιλιάδες στερλίνες σε νεαρό για άσεμνες φωτογραφίες. Ήδη η Σκότλαντ Γιαρντ ζήτησε από τους υπεύθυνους του δικτύου να σταματήσουν την εσωτερική έρευνα, καθώς η υπόθεση περνάει «στα χέρια της αστυνομίας».

Τα δημοσιεύματα πήραν «φωτιά» όταν οι γονείς του νεαρού απευθύνθηκαν στο δίκτυο, όμως ο ίδιος ο γιος τους διέψευσε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες ως ανοησίες. Μάλιστα, για την υπόθεση ερωτήθηκε και ο Ρίσι Σούνακ με το που έφτασε στο Βίλνιους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι γνωρίζει το όνομα του παρουσιαστή, ο οποίος είναι σε διαθεσιμότητα.

«Προφανώς, πρόκειται για πολύ σοβαρές και ανησυχητικές κατηγορίες και γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε με το γενικό διευθυντή του BBC μέσα στο Σαββατοκύριακο και είμαι βέβαιος ότι το BBC ερευνά σε βάθος με ταχύτητα την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ωστόσο, μία από τις σημαντικές κατηγορίες κατά του δικτύου είναι ότι καθυστέρησε για εβδομάδες να ενημερώσει τον παρουσιαστή, ενώ ο γενικός διευθυντής δεν τον έχει συναντήσει καν για να συζητήσουν τις βαριές κατηγορίες.