Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα με αντικείμενο τον καύσωνα «Κλέων» που αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα μας.
Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της σύσκεψης ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα καταρτιστεί χάρτης οδηγιών προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

«Πρέπει να προσέξουμε το θερμικό φορτίο το οποίο μπορεί να δεχθεί κάθε εργαζόμενος στην εργασία του, να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι επιχειρήσεις έχουν απόλυτως ευθύνη να προσέξουν τους εργαζομένους».

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «θα εκπονήσουμε πολύ αναλυτικό πίνακα οδηγιών σε επιχειρήσεις για το τι πρέπει να κάνουν ανάλογα με τις θερμοκρασίες για να γνωρίζουν και οι ίδιες και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες τους τι κάνουμε ανάλογα με την θερμοκρασία».

Τέλος, ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε πως «ο γιατρός εργασίας σε μια επιχείρηση έχει ευθύνη να ελέγχει» την εφαρμογή των οδηγιών που σχετίζονται με τον καύσωνα.