Δύσκολη θα είναι αυτή η εβδομάδα από πλευράς καιρικών συνθηκών καθώς από τα μέσα της έρχεται καύσωνας.

Σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά θα δώσει η Υπηρεσία την επίσημη έναρξη του φαινομένου με έκτακτο δελτίο, με έναρξη την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 38-39 βαθμούς. Κορύφωση του καύσωνα, όπως αναφέρει ο κ. Κολλυδάς, θα έχουμε την Παρασκευή με μικρή υποχώρηση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν ξεχνάμε ότι είναι «ύπουλος» και επικίνδυνος. Δεν φαίνεται σαν τις καταιγίδες και οι μεγάλες δυσκολίες έρχονται το βράδυ όταν οι ελάχιστες βρίσκονται πάνω απο 30°C» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού αναμένται να κρατήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης.

Ο καιρός όλη την εβδομάδα

Δευτέρα

Η θερμοκρασία σήμερα  θα κυμανθεί στους 34 – 37 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα θα κυμαίνεται στους 34 – 36, στα βόρεια ηπειρώτικα στους 35 – 36, σε ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές στους 31 – 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου στους 35 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου  του Mega, Γιάννη Καλλιάνου.

Στην Αττική αναμένονται πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία από 23 – 35 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 3 – 5 μποφόρ.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασία στους 22 – 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.

Τρίτη

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 37-38 βαθμούς και στα νησιά τους 33-35 βαθμούς, αναφέρει στην πρόβλεψή του ο Θοδωρής Κολλυδάς.

Τετάρτη

Το βράδυ της Τετάρτης ξεκινά η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική και θα έχουμε θερμοκρασίες 38-39 βαθμών στα ηπειρωτικά και 33-35 στα νησιά.

Πέμπτη

Την Πέμπτη πλέον σε όλα τα ηπειρωτικά θα έχουν 37-39 βαθμούς και κατά τόπου ςστο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40-41 βαθμούς. Στα νησιά η θερμοκρασία στους 35-37 βαθμούς.

Παρασκευή

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα: στα ηπειρωτικά τους 39-41, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς. Στα νησιά από 36-39 βαθμούς.