Λαχτάρισε το Κοινοβούλιο όταν κατά την τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αισθάνθηκε έναν έντονο πόνο στην μέση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί. Χρειάστηκε να προστρέξουν βουλευτές και υπάλληλοι για να τον κρατήσουν.

Επικράτησε έντονη ανησυχία και μια καρέκλα για να καθίσει επί τόπου ώστε να μην κινδυνεύσει να πέσει. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας διέκοψε για λίγα λεπτά την συνεδρίαση και διακόπηκε η μετάδοσή της. Βουλευτές που δεν βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας έτρεξαν για να δουν τι έχει συμβεί ενώ οι αστυνομικοί της φρουράς έκλεισαν περιμετρικά τις πόρτες που έχουν πρόσβαση στο Βουλευτήριο ώστε να μην παρακολουθούν τα αδιάκριτα βλέμματα.

Λίγο αργότερα ο κ. Κουτσούμπας συνήλθε και παρά τις ενοχλήσεις στην μέση του συνέχισε και ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος, με τον ίδιο να αστειεύεται λέγοντας ότι «το χειροκρότημα ήταν για το πέσιμο και όχι για όσα είπα για το μεγάλο και συγκλονιστικό για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ». «Μας κοψοχολιάσατε», του είπε ο κ. Τασούλας, προσκαλώντας στο βήμα τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Νίκο Ανδρουλάκη για τον οποίο είπε ότι «εσείς με το πόδι σας είστε καλά». «Άλλος πόδι άλλος μέση, πρέπει να μπούμε σε ειδικό πρόγραμμα», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.