Ένα 13χρονο αγόρι από την Αργεντινή συνελήφθη αφού φέρεται να ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον καλύτερό του φίλο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος στο σχολείο, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Η σύλληψη έγινε αφότου το σώμα του Χοακίν, 14 ετών, βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, λίγες μέρες αφότου οι γονείς του ανέφεραν την εξαφάνισή του όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι στις 29 Ιουνίου.

Ο Χοακίν εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από το σχολείο του το μεσημέρι, μαζί με τον φίλο του στη μικρή πόλη Laboulaye της Αργεντινής.

Τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας εκείνη την ημέρα, δείχνουν τους φίλους να περπατούν δίπλα-δίπλα, να γελάνε και μετά να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρέθηκε αργότερα το σώμα του Χοακίν.

Οι αστυνομικές αρχές της Αργεντινής κάνουν λόγο για ακαριαίο θάνατο του 14χρονου Χοακίν Σπεράνι, ο οποίος έφερε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι. Το έγκλημα το ομολόγησε ο 13χρονος μετά την ανεύρεση του πτώματος του φίλου του, ενώ στην αρχή προσπαθούσε να παραπλανήσει τόσο τους γονείς του παιδιού όσο και όσους αναζητούσαν για τρεις ημέρες το θύμα. Όσο για τα κίνητρα, αυτά δεν είναι ακόμη γνωστά.

«Αυτό το παιδί είναι ψυχοπαθής. Ήταν παιδικό φίλος του Χοακίν. Ήταν μαζί από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Πήγαιναν ο ένας στο πάρτι του άλλου» δήλωσε η μητέρα του 14χρονου, Μαριέλα Φλόρες.

Την σορό βρήκε ένας γείτονας του παιδιού, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες. Όπως είπε: «Περπατούσαμε με δύο ξαδέρφια του όταν μπήκαμε στο σπίτι. Μόλις περάσαμε την είσοδο είδαμε το πτώμα. Τα ξαδέρφια του άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω».