Ήταν πριν από δύο εβδομάδες που η οικογένεια είχε μετακομίσει στο σπίτι του Daniel Lopez. Τα τέσσερα αδερφάκια βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από την οροφή του σπιτιού στην Αργεντινή.

Τα τετράχρονα δίδυμα Benicio και Noah Nisi και τα αδέρφια τους Lorenzo del Rio, 6 ετών, και Santino Hardoy, 10 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκαν από την οροφή του σπιτιού στις 9 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Daniel Lopez είχε αποθηκεύσει πέντε τόνους μπάζα στη στέγη. Κάτι που οδήγησε στην κατάρρευση της οροφής με αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο των τεσσάρων παιδιών.

Ο 51χρονος Catalino Daniel Lopez, ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πώς γλίτωσε ο 15χρονος αδερφός τους

«Τα τέσσερα παιδιά μου πέθαναν. Αισθάνομαι πως πεθαίνω. Δεν θέλω να ζήσω. Τα δίδυμά μου Benicio και Noah και ο Lolo και Santino πήγαν στον παράδεισο. Με άφησαν οι άγγελοί μου. Πείτε μου ότι είναι απλά ένας εφιάλτης» δήλωσε η συντετριμμένη μητέρα των τεσσάρων αγοριών Pamela Nisi. Η 37χρονη είχε μετακομίσει πριν από δύο εβδομάδες στο σπίτι του συντρόφου της.

Η 37χρονη έχει δύο ακόμα παιδιά ηλικίας 15 και 18 ετών. Το μεγαλύτερο ζει στο San Justo, αλλά ο 15χρονος Valentine βρισκόταν έξω από το δωμάτιο. Ήταν αυτός που ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Επέζησε από τύχη. Παρατήρησε τη σκόνη που έπεφτε από το ταβάνι και είχε σηκωθεί για να πει στη μητέρα του τι συνέβαινε. Και τότε ξαφνικά υποχώρησε η οροφή του σπιτιού.

Τα δίδυμα φέρεται να κοιμούνταν, ενώ ο Santino Hardoy και ο Lorenzo del Rio έπαιζαν με τα τηλέφωνά τους στο κρεβάτι. Τρία από τα αγοράκια πέθαναν ακαριαία. Το τέταρτο πέθανε στον δρόμο για το νοσοκομείο.

«Την Κυριακή έβαλαν μπάζα στην οροφή και πιστεύουμε ότι έτσι κατέρρευσε η οροφή. Ήθελαν να καθαρίσουν την αυλή και αντί να τα βγάλουν στον δρόμο, τα έβαλαν στην οροφή. Αυτό το βάρος πιστεύουμε ότι προκάλεσε την κατάρρευση» ανέφερε ο συντετριμμένος πατέρας του Santino, Pablo Ezequiel.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ανέφεραν πως ο Lopez είχε αποθηκεύσει τα μπάζα ακριβώς πάνω από το δωμάτιο των αγοριών λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν που τους στοίχισε τη ζωή.