Η OceanGate ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες μετά το θάνατο των πέντε ανθρώπων που επέβαιναν στον Τιτάνα τον περασμένο μήνα – συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

«Η OceanGate ανέστειλε όλες τις ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες», αναφέρεται στην κορυφή της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρείας.

Η ανακοίνωση αναγράφεται με μικρή κόκκινη γραμματοσειρά στην αρχική σελίδα του ιστότοπου. Δεν είναι σαφές πότε η OceanGate πρόσθεσε την ειδοποίηση αναστολής.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος της OceanGate εξακολουθούσε να περιλαμβάνει σελίδες που διαφήμιζαν ταξίδια στον Τιτανικό – εβδομάδες αφότου πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, σκοτώθηκαν σε ένα από τα ταξίδια.

Μια σελίδα με τίτλο «Titan Expedition – Εξερευνήστε τον Τιτανικό» είναι ακόμη διαθέσιμη στο διαδίκτυο προσφέροντας την ευκαιρία για κατάδυση στο ναυάγιο με το υποβρύχιο της εταιρείας.

«Ατρόμητοι ταξιδιώτες θα σαλπάρουν από τις ακτές του Ατλαντικού στον Καναδά για μια 8ήμερη αποστολή για να καταδυθούν στο εμβληματικό ναυάγιο που βρίσκεται 380 μίλια ανοιχτά και 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια», αναφέρει η σελίδα.

Ο Τιτάνας υπέστη «καταστροφική ενδόρρηξη» κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο ναυάγιο του Τιτανικού, 3.800 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού.

Πέντε επιβάτες, μεταξύ των οποίων ο Ρας, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρτζολέ, ο Σαχζάντα Νταούντ, 58 ετών, και ο 19χρονος γιος του Σουλεμάν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάδυσης στον Τιτανικό τον περασμένο μήνα.