Στην επιφάνεια ήρθαν τα πρώτα συντρίμμια από το υποβρύχιο Titan που βυθίστηκε στον Ατλαντικό, παρασύροντας στο θάνατο πέντε άτομα που πλήρωσαν το πάθος τους για περιπέτεια και αδρεναλίνη.

Τα συντρίμμια περισυνελέγησαν από τον βυθό κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού από το πλοίο Horizon Arctic.Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια από το υποβρύχιο, που μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο και φορτώθηκαν σε φορτηγά.

Οι επιβαίνοντες του υποβρυχίου Titan πέθαναν ακαριαία από τις τρομακτικές πιέσεις και την αποσυμπίεση της ατράκτου η οποία συνθλίφτηκε προκαλώντας έκρηξη

Ο CEO της OceanGate γνώριζε για τα ζητήματα ασφαλείας

Οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του υποβρυχίου Titan της OceanGate απορρίφθηκαν επανειλημμένα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, δείχνουν email μεταξύ αυτού και ενός κορυφαίου ειδικού στην εξερεύνηση βαθέων υδάτων, του Ρομπ ΜακΚάλουμ.

Σε μηνύματα που έφερε στη δημοσιότητα το BBC, ο ειδικός Ρομπ ΜακΚάλουμ γνωστοποίησε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της OceanGate, Στόκτον Ρας, ότι πιθανώς έθετε σε κίνδυνο τους πελάτες του και τον προέτρεψε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το υποβρύχιο μέχρι να εγκριθεί από έναν ανεξάρτητο φορέα.

Ο Ρας απάντησε ότι «έχει κουραστεί από τους παράγοντες της βιομηχανίας που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα επιχείρημα ασφάλειας για να σταματήσουν την καινοτομία».

Μάλιστα, η ανταλλαγή email ολοκληρώθηκε όταν οι δικηγόροι της OceanGate απείλησαν να κινηθούν νομικά, ανέφερε ο ΜακΚάλουμ.