Από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ, καθώς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού είχε πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Η ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ επιστρέφουν στον έλεγχο του κράτους από το Υπερταμείο, που τις είχε εκχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ρώτησε με νόημα  τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος καθόταν στα μπροστά έδρανα της Κ.Ο, του ΣΥΡΙΖΑ «αν τα λέει… σωστά».

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη διαχείρισης των πόρων του νερού που είναι κατακερματισμένη. Όπως είπε, σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση θέλει, και θα έχει, στο πλευρό της τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται εθνική στρατηγική για το νερό, τονίζοντας ότι «η πολιτεία θα συνεχίσει να υλοποιεί αρδευτικά έργα».

Να σημειωθεί ότι το Υπερταμείο ελέγχει άμεσα το 50%+1 μετοχή της ΕΥΔΑΠ και έμμεσα το 11,33% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι το 61,33%. Το Υπερταμείο ελέγχει το 50%+1 μετοχή της ΕΥΑΘ και το 24% το ΤΑΙΠΕΔ.