Το ΠαΣοΚ έδωσε την σημαντικότερη μάχη των τελευταίων ετών και βγήκε νικητής. Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση, απέδειξε πως το ΠαΣοΚ έπιασε για ακόμα μία φορά τον παλμό της κεντροαριστεράς και καλεί τον προοδευτικό κόσμο πίσω στο «σπίτι» του.

Η μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη έδειξε για ακόμα μία φορά πως το κίνημα, δεν υπήρξε και δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα. Το ΠαΣοΚ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και όπως ευλόγως διακρίνεται θα πάρει σύντομα τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠαΣοΚ τους τελευταίους μήνες κλήθηκε να κριθεί ταυτόχρονα σε πολλές αναμετρήσεις. Οι εσωτερικές εκλογές με την νίκη του Ν. Ανδρουλάκη, έδωσαν το στίγμα της αλλαγής. Ο Ν. Ανδρουλάκης με αίσθηση ευθύνης, ανέλαβε να οδηγήσει το κόμμα σε μία από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες εκλογές, στην ιστορία του κινήματος.

Το ΠαΣοΚ βγήκε πιο δυνατό, πιο ενωμένο και πιο κερδισμένο από ποτέ και πάλι θα είναι εδώ για να αντιμετωπίσει μέσα και έξω από την Βουλή τα δεξιά μορφώματα και να τα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στόχος του ΠαΣοΚ θα είναι η προγραμματική και υπεύθυνη πίεση πάνω στην κυβέρνηση. Το ΠαΣοΚ διαθέτει την ευθύνη και το κύρος να αφουγκραστεί του πολίτες και να διεκδικήσει ένα κράτος κοινωνικής μέριμνας.

Το κίνημα θα πολεμήσει μέσα κι έξω από την Βουλή για ένα δημόσιο σύστημα υγείας, για ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, για να μπει επιτέλους ένα stop στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για να υπάρχει μία προοδευτική και δικαιωματική φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς παρωπίδες. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε την δημοκρατία και να υπάρχει ένα σοσιαλιστικό ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς ρητορικής.