Την έδρα της της Α΄ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, «ευχαριστεί τον κ. Χάρη Καστανίδη, τους υποψηφίους της εν λόγω περιφέρειας καθώς και τα στελέχη και τους υποψηφίους της παράταξης σε όλη τη χώρα για τον αγώνα που έδωσαν και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

Τις προσεχείς ημέρες, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα οργανωθεί πλήρως το γραφείο του Προέδρου στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απόφαση του κ. Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης, η περιοχή μένει χωρίς βουλευτή και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ με την κίνηση αυτή θέλει να δείξει ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος στενά και τα ζητήματα της περιοχής.

Η απόφαση αυτή του κ. Ανδρουλάκη θα επιφέρει αναταράξεις, η αντίδραση του Χάρη Καστανίδη όταν μετά τις πρώτες εκλογές κράτησε και πάλι την έδρα, ήταν έντονη.

Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης προβληματιζόταν για το αν θα κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου ή αυτή της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη «στο Ηράκλειο και οι δύο βουλευτές πήραν πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών. Η περίπτωση της Κρήτης σημειολογικά σηματοδοτεί την αναγέννηση του ΠαΣοΚ καταλαμβάνοντας στις τρεις περιφέρειες τη δεύτερη θέση. Συνεπώς μεταξύ των δύο επιλογών που απέμεναν, προκρίθηκε το κριτήριο να δοθεί η ευκαιρία σε ένα νέο στέλεχος»

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «το γραφείο του Προέδρου θα στελεχωθεί πλήρως για την εκπροσώπηση της πόλης, οι δράσεις του και η παρουσία του θα είναι συχνές γιατί αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην κεντρική Μακεδονία γενικότερα»

Ο κ. Ανδρουλάκης θα προτείνει τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για Ε΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη για Γραμματέα του Προεδρείου της Βουλής.