Τραγικό θάνατο βρήκε ένα μικρό κορίτσι, μόλις έξι ετών, μετά από βιασμούς, στο Ακκάρ του Βόρειο Λιβάνου, όπως αποκαλύπτουν Λιβανικά ΜΜΕ.

Η λιβανέζικη εφημερίδα «An-Nahar» αποκάλυψε, χθες(03-07-2023), ότι η Λιν Ταλίμπ, ένα 6χρονο κορίτσι, πέθανε το Σάββατο ( 01-07-2023) και ενώ οκτώ ημέρες πριν είχε μετακομίσει μαζί με τη μητέρα της, στο σπίτι των παππούδων της, στην πόλη Minieh, στο βόρειο Λίβανο, καθώς οι γονείες της χώρισαν.

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις, της οποίες διέταξε το κράτος του Λιβάνου, επιβεβαίωσαν ότι το μικρό κορίτσι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ρεπορτάζ των λιβανικών μέσων, η μητέρα μετέφερε το παιδί της στο νοσοκομείο στο Minieh καθώς η θερμοκρασία του ήταν υψηλή. Στη συνέχεια η μητέρα επέστρεψε με το παιδί στο σπίτι των γονιών της αν και ο γιατρός ζήτησε την άμεση εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων της.

Η εφημερίδα επιπλέον ανέφερε ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία που προήληθε από μεγάλη αιμορραγία καθώς το παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά επανειλημμένα.

Η έκθεση του ιατροδικαστή περιέγραφε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη του ενώ επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Την ίδια ώρα που οι γονείς κρίνονται ύποπτοι και βρισκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές, η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια του, σημειώνοντας ότι «η Εισαγγελία του Βορρά έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό της».