Για την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων μίλησαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη και η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Και οι δύο κυρίες εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και εθνική συντονίστρια για θέματα κακοποίησης παιδιών κ. Ράπτη μίλησε για τα καθήκοντά της και για την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης που διδάσκει τον «κανόνα του εσώρουχου».

«Είναι πρόσωπα που το παιδί γνωρίζει»

«Στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση οι δράστες στην πλειοψηφία τους, 9 στις 10 περιπτώσεις προέρχεται από το οικείο περιβάλλον. Είναι πρόσωπα που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται για αυτό το παιδί πρέπει να μάθει να βάζει τα όρια του», ανέφερε αρχικά η κα Ράπτη.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή καμπάνια που είναι συντονίστρια για την Ελλάδα η Έλενα Ράπτη περιέγραψε ότι ενημερώνουν τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών, γιατί ο δράστης στοχεύσει αυτές τις ηλικίες.

«Είναι πολύ σωστό να μπαίνει η σεξουαλική ενημέρωση από πάρα πολύ πρώιμες παιδικές ηλικίες. Γιατί έχουμε λίγο ένα φόβο με την σεξουαλική εκπαίδευση, και τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση», σχολίασε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Με την σειρά της η κα Ράπτη εξήγησε σχετικά: «Το υπουργείο Παιδείας μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής έχει εγκρίνει ήδη δύο προγράμματα της καμπάνιας ”Ένα στα πέντε” και πλέον σήμερα στα νηπιαγωγεία, την πρώτη, την δευτέρα, την τρίτη και την τετάρτη δημοτικού μπορούν να διδαχθούν όλα τα ενημερωτικά εργαλεία».