Την θέση της, αναφορικά με το κόμμα των «Σπαρτιατών» ξεκαθαρίζει η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερία Τζώρτζια Κεφαλά, με ανάρτησή της, μετά από δηλώσεις που έκανε, οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση

«Οι “Σπαρτιάτες” αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά» ανέφερε συγκεκριμένα η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις. Μπορώ να πω πως διαφωνώ με τι περισσότερες».

«Ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με τον διάλογο. Δεν θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες» είπε η κα. Κεφαλά.

Η ίδια αποφάσισε να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη δήλωση και τις αντιδράσεις τονίζοντας πως δεν υποστηρίζει τους Σπαρτιάτες που είναι εντελώς αντίθετο από «τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια».

Ολόκληρη η ανάρτησή της

«Επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών! Πως θα μπορούσα άλλωστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη, είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!

Αντί όμως να χρησιμοποιώ τους γνωστούς αφορισμούς που βάζουν όλοι ως καραμέλα στο στόμα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις Ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα; Σας αρκούν σαν απαντήσεις αυτά, και μετά κοιμόσαστε ήσυχοι που διαφοροποιήσατε τον εαυτό σας και τη θέση σας; Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί.

Κύριε Λιάγκα δεν ασχολούμαι μαζί σας».