Στον εισαγγελέα Ρόδου θα κατατεθούν σήμερα (2/7) τα στοιχεία για το περιστατικό με τον σερβιτόρο που κολυμπούσε για να πάει την παραγγελία σε πελάτες beach bar που χαλάρωναν σε ξύλινη πλατφόρμα, η οποία, σύμφωνα με το Λιμενικό, ήταν παράνομη.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ζήτησαν έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας και το Λιμενικό.

Το Λιμενικό Σώμα, μετά από έλεγχο, επέβαλλε υψηλό διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου με αφορμή τις ξύλινες πλατφόρμες, πάνω στις οποίες είχαν τοποθετηθεί οι ξαπλώστρες των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ανάλογες παραβάσεις στην ίδια επιχείρηση είχαν διαπιστωθεί και σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στις 16 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Είχαν σχηματιστεί δικογραφίες μετά την επιβολή διοικητικών προστίμων με το δεύτερο να διπλασιάζεται σε ύψος.

«Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε ενδελεχή έλεγχο στην επιχείρηση και δεν διαπιστώθηκε καμία απολύτως παράβαση, η συγκεκριμένη εικόνα που είδαμε έγινε με τη συναίνεση του εργαζόμενου που το έκανε μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Θα ζητήσω να συναντήσω τους υπευθύνους των εργαζομένων του συλλόγου τους για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε κάποια νομοθετική πρωτοβουλία» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε με τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του υπαλλήλου που φαινόταν στα βίντεο σχεδόν να κολυμπάει, εξέδωσαν ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες “μεσαίωνα”, ούτε υφιστάμεθα “βασανιστήρια, όπως ειπώθηκε» τόνισαν.

Τόσο ο σερβιτόρος όσο και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αυτό αποφέρει γενναιόδωρα φιλοδωρήματα στους εργαζομένους.