Θέλετε να κερδίσετε κάτι περισσότερα από 9.000 ευρώ (10.000 δολάρια) και παράλληλα να είστε σε φόρμα; Μπορείτε να το κάνετε αν στείλετε την αίτησή σας στην αγγελία που έχει βάλει η εταιρεία fitness GymBird στην οποία αναζητά ένα άτομο που θα κάνει 10.000 βήματα και θα πληρωθεί το αντίστοιχο νούμερο!

Η αγγελία άνοιξε στις 21 Ιουνίου και θα παραμείνει ενεργή μέχρι τις 19 Ιουλίου 2023.

Ο υποψήφιος θα πρέπει να προπονηθεί για έναν μήνα ώστε να καταφέρει να κάνει τα 10.000 βήματα μέσα σε μία μέρα. Η εταιρεία θα δώσει στον επιλαχόντα ένα smartwatch για να παρακολουθεί την πρόοδό του και εκείνος θα πρέπει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να μοιράζεται την εμπειρία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μπορείτε να μετράτε τα βήματά σας όπως θέλετε: κάνοντας πεζοπορία, κάνοντας διάδρομο, κάνοντας βόλτα στο εμπορικό κέντρο, ανεβαίνοντας σκάλες ή απλά εξερευνώντας την γειτονιάς σας, από εσάς εξαρτάται! Ίσως ανακαλύψετε μια νέα αγαπημένη ιεροτελεστία ή ένα νέο χόμπι που θα απολαμβάνετε και μετά τη θητεία σας ως Chief Step Officer» αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι προϋποθέσεις

Ο άνθρωπος που θα επιλεχθεί πρέπει να είναι πολίτης των ΗΠΑ. Θα πρέπει επίσης να μοιράζεται ένα 2λεπτο εβδομαδιαίο βίντεο με την πρόοδό του, να γράφει ένα μικρό κείμενο (μία παράγραφο) στο τέλος κάθε εβδομάδας, όπου θα περιγράφει τις δραστηριότητές του, τις προκλήσεις και τα συναισθήματά του και να κάνει μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία θα ενθαρρύνει τους άλλους να κάνουν το πρώτο τους βήμα.

Το περπάτημα 10.000 βημάτων την ημέρα ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και αρτηριακής πίεσης, ενώ βοηθάει και στη διατήρηση του άγχους.

«Η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Είμαστε παθιασμένοι με το να βοηθάμε περισσότερους ανθρώπους σε κάθε φάση του ταξιδιού τους στη γυμναστική, είτε είναι μόλις αρχάριοι είτε έμπειροι ειδικοί. Στόχος μας να εμπνεύσουμε όλους να κάνουν το πρώτο βήμα με απλά μέσα όπως το περπάτημα» είπε στο Newsweek o εκπρόσωπος της GymBird.