Την παραίτησή του από την υπόθεση γνωστοποίησε ο δικηγόρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, που φέρεται να δολοφόνησε και να βίασε τη 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία, στην Κω.

Ο συνήγορός του κ. Ζαφείρης Δρόσος είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο.

Στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές ασκήθηκε δίωξη για βιασμό της 27χρονης κοπέλας. Ο βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα, όπου εκτός από την δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, του ασκήθηκε και δίωξη για βιασμό.

«Κλειδί» για τις έρευνες το βίντεο με τον 32χρονο

Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σχετικά με το ποιος διέπραξε το έγκλημα. «Κλειδί» στις έρευνες μάλιστα, υπήρξε βίντεο που ήρθαν στα χέρια των αστυνομικών και τα οποία ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με το τι ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά –πάλι μόνος του- τα ξημερώματα.

Αυτά ήταν τα πρώτα λάθη του 32χρονου που αξιοποίησαν οι Αρχές για να εξιχνιάσουν τη δολοφονία.

Σε αδιέξοδο με το DNA

Φως στην υπόθεση αναμενόταν να ρίξει και το DNA που θα συγκεντρωνόταν από τη σορό της 27χρονης, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό αφού το πτώμα βρέθηκε σε κακή κατάσταση και σε προχωρημένη σήψη.

Το DNA που συνέλεξαν τα εργαστήρια από τα νύχια της άτυχης γυναίκας δεν ήταν αρκετό για να ταυτοποιηθεί ο δράστης του εγκλήματος, ενώ και το DNA που συλλέχθηκε από τον 32χρονο, ήταν 6 μέρες μετά το έγκλημα, οπότε δε διευκόλυνε τις έρευνες.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι τα δείγματα του DNA δε «μιλούν», η υπόθεση έχει δέσει, με καταλυτικό στοιχείο τα νέα βίντεο αλλά και τα κινητά τόσο του δράστη όσο και της 27χρονης.