Με καταιγιστικούς ρυθμούς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στη Κώ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που «δένουν» τον βασικό ύποπτο του εγκλήματος.

Νωρίτερα σήμερα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εναντίον του 32χρονου από το Μπαγκλαντές για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή, συλλέγοντας περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της άτυχης νεαρής και την εμπλοκή του 32χρονου σε αυτήν.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των αστυνομικών βρέθηκε ένα νέο βίντεο που καταγράφει την στιγμή που ο 32χρονος και η 27χρονη βγαίνουν από το σπίτι πριν το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ο συγκάτοικος του 32χρονου, ότι δηλαδή έφυγαν από το σπίτι και έρχεται τώρα το νέο βίντεο που πιστοποιεί ότι ο φερόμενος ως δράστης και η 27χρονη έφυγαν και το έγκλημα έγινε σε εξωτερικό χώρο και πιθανότατα στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Στο βίντεο φαίνονται οι δυο τους να επιβιβάζονται στο μηχανάκι του 32χρονου και να κινούνται προς το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας.

Παράλληλα, περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου έδωσε η ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου.

Όλα τα στοιχεία που συνελέχθησαν, αναλύθηκαν από τους αστυνομικούς και φαίνεται πως «έδεσαν» την κατηγορία εις βάρος του νούμερο ένα υπόπτου και του ανθρώπου που από την αρχή του εγκλήματος συγκέντρωσε τις υποψίες.

Οι Αρχές πλέον αποκλείουν το ενδεχόμενο συνεργού, υποστηρίζοντας πως το έγκλημα έγινε εκεί που βρέθηκε η σορός ή στην κοντινή γύρω περιοχή.

Πλέον, αναμένονται τα στοιχεία και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δείξουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον δράστη του εγκλήματος.

«Δεν ξέρουμε ακόμα, αν έχει κακοποιηθεί»

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.,  μίλησε στο Mega, για την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των αστυνομικών βρέθηκε ένα νέο βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ο 32χρονος και η 27χρονη κοπέλα από την Πολωνία βγαίνουν από το σπίτι πριν το έγκλημα.

«Η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση. Με βάση το βιντεοληπτικό υλικό και από τα μηνύματα που πήραμε σήμερα από το κινητό, προσπαθούμε να δούμε εάν έγινε κάποια στάση πριν το σημείο που βρέθηκε το σώμα της κοπέλας. Όσον αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση δεν έχουμε ακόμα εικόνα από την ιατροδικαστική έκθεση. Δεν ξέρουμε ακόμα εάν έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ο τρόπος με τον οποίο βρέθηκε η κοπέλα, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως είτε προσπάθησε να τη βιάσει είτε τελικά τα κατάφερε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως η Αναστάζια συνάντησε για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές και δεν φαίνεται από το κινητό της κοπέλας να είχαν στο παρελθόν επικοινωνία.

«Υπάρχει μία επικοινωνία με τον σύντροφό της λίγο αφότου έφτασε στο σπίτι του 32χρονου. Φαίνεται πως η κοπέλα ανησυχεί και επικοινωνεί με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε από την αρχή συγκεκριμένα πράγματα ως προς τις κινήσεις του, τα οποία δεν προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Ο συγκάτοικος του έχει βοηθήσει πάρα πολύ την έρευνα των Αρχών. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν τη δικογραφία, που έφτασε σήμερα στον εισαγγελέα. Αφορούν τόσο τα κινητά θύτη και θύματος και όσο και τα αποτέλεσμα γενετικού υλικού».

Τι λέει η εθελόντρια που βρήκε το πτώμα της 27χρονης

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (18/6) δύο εθελόντριες από την ελληνική ομάδα διάσωσης που πήραν μέρος στις έρευνες βρήκαν τη σορό της άτυχης Αναστάζια στην περιοχή των Αλυκών στην Κω, ανάμεσα σε χόρτα.

Η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Η Θεοδώρα Παναγιωτίδη, κάτοικος περιοχή στην Κω και η γυναίκα που βρήκε τη σορό της 27χρονης, μίλησε στο Mega για το πώς εντόπισαν το άψυχο σώμα.

«Μαζί με μία άλλη εθελόντρια της πυροσβεστικής είχαμε ξεκινήσει την έρευνα από το συγκεκριμένο σημείο και καθώς προχωρούσαμε προς τις Αλυκές, βλέπαμε κάποιες συστάδες μέσα στο χωράφι οπότε αρχίσαμε να τα ερευνούμε εξονυχιστικά. Φτάνοντας στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, κοιτάξαμε περιμετρικά και πίσω υπήρχε μία ντάνα, ένα ύψωμα από στάχυα και ξύλα. Φεύγω εγώ να πάω προς τα κάτω και μένει η άλλη εθελόντρια, η οποία άρχισε να ψάχνει το συγκεκριμένο σημείο. Με μία πρώτη ματιά, δεν έβλεπες κάτι. Εμάς μας κίνησε την περιέργεια το ότι υπήρχαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο τα ξύλα. Με φώναξε η εθελόντρια και μου είπε πως η δυσοσμία είναι έντονη. Τότε πήγαμε και ξεκινήσαμε να αφαιρούμε τα ξύλα. Όσο περισσότερο βγάζαμε τα στάχυα, τόσο πιο έντονη ήταν η μυρωδιά».