Ένταση επικράτησε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν ολοκλήρωνε την κατάθεση του ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης. Στον μάρτυρα υπέβαλε βροχή ερωτήσεων ο Αλέξης Κούγιας, με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται όταν ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου αμφισβήτησε την αξιοπιστία του γιατρού και τον κ. Ηλιάδη να τον καλεί να αποφασίσει από τι πέθανε η Τζωρτζίνα.

Σε υψηλούς τόνους με έντονους διαλόγους, προσφυγή στο δικαστήριο για να επιτραπεί η υποβολή συγκεκριμένων ερωτήσεων και με αναφορές σε μηνύσεις διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να κάθεται στις εδώλιο, και τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέα Ηλιάδη να βρίσκεται στο βήμα του μάρτυρα εξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε ότι η εντολέας του αρνείται ότι έχει αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού της, εξήγησε ωστόσο ότι δεν αποκλείει ο θάνατος να επήλθε από άλλο παθολογικό αίτιο πέραν της καρδιάς.

«Επιμένουμε ότι η ανακοπή 25/1/22 και θάνατος 29/1/22, δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις μαρτύρων. Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, η ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

«Η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή»

Ισχυρισμό που αντέκρουσε ο μάρτυρας γιατρός επισημαίνοντας πως η επιληπτική κρίση δεν οδηγεί σε ανακοπή.

Ξεχωριστό κεφάλαιο της εξέτασης του μάρτυρα από την υπεράσπιση αφορούσε το θέμα αν έχει κατατεθεί εναντίον του μήνυση από την οικογένεια Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

«Δεν είμαι κατηγορούμενος».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ερωτήσεις για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή που οδήγησαν στην εισαγωγή της αρχικά στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια στη μεταφορά της στην Αθήνα.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε για το εάν τα επεισόδια στις 11/4 πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη με τον μάρτυρα να απαντά : «Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ήταν επιληπτική κρίση».

Μάλιστα, οι επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια προκάλεσαν την έκρηξη του μάρτυρα.

«Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» είπε οργισμένος ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιδρώντας στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο.

Ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε τον μάρτυρα για τις υποψίες του για ότι η κατηγορούμενη πάσχει από το σύνδρομο μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τις κινήσεις στις οποίες ο ίδιος είχε προχωρήσει.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις άλλων μαρτύρων στις 27 Ιουνίου.