Οι νοσηλεύτριες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίες παρακολουθούσαν την μικρή Τζωρτζίνα, κατέθεσαν σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Καταπέλτης υπήρξε η κατάθεση μίας νοσηλεύτριας, η οποία αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως είπε στο δικαστήριο η νοσηλεύτρια, η μητέρα παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της αποσωλήνωσης, ενώ κοιτούσε με την άκρη του ματιού της τι έκαναν οι γιατροί. «Αισθάνθηκα ότι άγχος της ήταν μήπως η Τζωρτζίνα μιλούσε», ανέφερε μεταξύ άλλων η νοσηλεύτρια.

Θα μπορούσε η Τζωρτζίνα να μιλήσει για όσα έγιναν τη νύχτα που έφυγε από τη ζωή η Ίριδα; Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μετά τον θάνατο του 6 μηνών βρέφους η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη είχαν ρωτήσει την Τζωρτζίνα, με το παιδί να απαντά πως δεν είχε καταλάβει κάτι.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 5/5 με τις καταθέσεις του Ανδρέα Ηλιάδη, Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αλλά και γιατρών του Ωνάσειου, με τις καταθέσεις τους αναμένονται να είναι καταλυτικές για την υπόθεση.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας

Νοσηλεύτρια: Στο στάδιο αποσωλήνωσης, είδα μια περίεργη συμπεριφορά από την μητέρα, που μου έκανε εντύπωση. Ήταν αναστατωμένη. Καθόταν πιο μακριά, εμφανώς αγχωμένη. Δεν εστίαζε καθόλου στο παιδί και παρατηρούσε τις δικές μας αντιδράσεις. Την προτρέψαμε να πάει να το φιλήσει, πήγε.

Πρόεδρος: Μήπως φοβόταν;

Νοσηλεύτρια: Μπορεί να υπάρχει φόβος στους γονείς και συνήθως μας ρωτάνε: Να το ακουμπήσω; Να του πιάσω το χεράκι;. Εμείς τους ενθαρρύναμε να πιάσουν το χεράκι του παιδιού, να του μιλήσουν. Περισσότερο του μιλούσε ο πατέρας.

Πρόεδρος: Η μητέρα δεν μιλούσε στο παιδί;

Νοσηλεύτρια: Ψέλλισε μόνο ένα «Τζωρτζίνα μου». Μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτή η στιγμή, γιατί δεν συνηθίζεται. Μάλιστα το συζήτησα και με τον κ. Ηλιάδη. Του εκμυστηρεύτηκα ότι η μητέρα κοίταζε εμένα και τους γιατρούς. Φαινόταν η αγωνία της στους νοσηλευτές και τους γιατρούς. Συνήθως ο γονιός είναι πάνω στο παιδί. Αυτό δεν υπήρχε. Υπήρχε μια αγωνία με τα μάτια της.

Πρόεδρος: Δεν έχετε δει άλλον γονιό να εκφράζεται έτσι;

Νοσηλεύτρια: Εγώ προσωπικά όχι.

Γυναίκα ένορκος: Όταν έγινε η αποσωλήνωση είπατε ότι η μητέρα ήταν αγχωμένη. Επικεντρώθηκε το άγχος της σε κάτι;

Νοσηλεύτρια: Η μητέρα δεν μίλησε, δεν είπε κάτι, αλλά εγώ προσωπικά αισθάνθηκα ότι άγχος της ήταν μήπως η Τζωρτζίνα μιλούσε.

Γυναίκα ένορκος: Σας ρώτησε ποτέ ευθέως αν θα μιλούσε το παιδί;

Νοσηλεύτρια: Όχι, ποτέ.