Μπορεί να ακούστηκαν ήχοι από το υποβρύχιο Titan αλλά οι μέχρι στιγμής έρευνες δεν το έχουν εντοπίσει όπως αναφέρει στο Twitter η Αμερικανική Ακτοφυλακή.

«Καναδικά αεροσκάφη P-3 εντόπισαν υποβρύχιους θορύβους στην περιοχή έρευνας. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις ROV μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί η προέλευση των θορύβων. Αυτές οι έρευνες ROV απέδωσαν αρνητικά αποτελέσματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Η διάσωση θα πρέπει να γίνει γρήγορα»

Μιλώντας στο Sky News o ειδικός σε θαλάσσιες επιχειρήσεις και συγγραφέας Mike Welham εκτίμησε ότι οι κρότοι που ακούστηκαν είναι μια θετική είδηση, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν είναι «εναντίον των επιβαινόντων και η διάσωση θα πρέπει να γίνει γρήγορα» καθώς το οξυγόνο τελειώνει.

Όπως διευκρίνισε ο Welham η προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού για μια αποτελεσματική διάσωση στα βάθη που μπορεί να φτάσει το υποβρύχιο «απαιτεί χρόνο». «Ο χρόνος είναι κρίσιμος και αν ελπίζουμε ότι είναι ακόμα ζωντανοί εκεί κάτω τώρα, που υπάρχουν οι ενδείξεις ότι έτσι είναι, πρέπει να τους βρουν» τόνισε.

«Είναι σαν να έχεις ρίξει ένα κέρμα (50 πένες) σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να προσπαθείς να το εντοπίσεις. Ο βυθός της θάλασσας είναι τεράστιος. Το βάθος του νερού είναι τεράστιο» είπε και παράλληλα πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ακούγονται χτυπήματα ανά 30 λεπτά δείχνει ότι κάποιος από το υποβρύχιο έχει αναλάβει να στέλνει αυτά τα σήματα.