Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο αναφορικά με την υπόθεση του Qatargate.

Κατά πληροφορίες του απαγορεύεται να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους που φέρεται να σχετίζονται με την υπόθεση και να παραμείνει στο Βέλγιο στη διάθεση των αρχών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρους του Dimitri De Beco. Όπως αναφέρει ο ίδιος «είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση γιατί είναι το σωστό μέτρο. Όλα πήγαν πολύ καλά με τους ανακριτές».

Ο Κοτσολίνο ανακρίθηκε την Τρίτη από την αστυνομία και το πρωί της Τετάρτης από τον δικαστή Aurélie Dejaiffe, ο οποίος αντικατέστησε τον Μισέλ Κλεζ στην υπόθεση αυτή. Ο Κοτσολίνο υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Έσκασε μία «βόμβα» στις Βρυξέλλες

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του από την υπόθεση του Qatargate έκανε γνωστή πριν από λίγες μέρες ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ

Για το εν λόγω γεγονός μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή.

«Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε επειδή εμείς προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει βασιμότητα ή όχι η καταγγελία μας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της Εύας Καϊλή. Παραιτήθηκε για έναν πολύ σοβαρότερο λόγο. Ο ανακριτής και ο δικαστής δεν πρέπει να έχουν καμία προσωπική σχέση με τα πρόσωπα που είτε δικάζονται είτε ανακρίνονται».

Και αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος: «Έσκασε μία «βόμβα» στις Βρυξέλλες, καθώς όλοι είχαν θεοποιήσει την ηθική ακεραιότητα του κ. Κλεζ και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι ο γιος του έχει εταιρεία μαζί με τον γιο της Μαρία Αρένα, ευρωβουλευτής με καταγωγή από το Βέλγιο, η οποία εμπλέκεται από την πρώτη στιγμή στην εν λόγω υπό διερεύνηση υπόθεση. Αυτός είναι λόγος εξαιρέσεως από την υπόθεση».