Ο καιρός αυτήν την εβδομάδα επιστρέφει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ετσι όλη την εβδομάδα και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου, ο καιρός θα είναι αίθριος με κύρια χαρακτηριστικά του την ηλιοφάνεια και τη ζέστη που  θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή γύρω στους τριάντα βαθμούς κελσίου.

Οι τελευταίες φθινοπωρινές πινελιές

Σήμερα το πρωί, τοπικές βροχές, οι τελευταίες της κακοκαιρίας, προβλέπονται στο νότιο κομμάτι των Κυκλάδων, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας

Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, με τοπικές μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οι οποίες σταδιακά και τις επόμενες μέρες θα περιοριστούν σε μεγάλα υψόμετρα.

Ανοδος της θερμοκρασίας

Η ζέστη θα θυμίσει καλοκαίρι, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο. Θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, 32 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες τιμές κοντά στους 27-29 βαθμούς.

Οι άνεμοι σε Αιγαίο και Ιόνιο

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο 3-5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά ο καιρός στη συνέχεια θα είναι και πάλι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-31 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι, μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή νέφωση και το μεσημέρι στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-31 βαθμούς και οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στο Θερμαϊκό, με ένταση 2-4 μποφόρ.