Συνεχίζονται για 5η μέρα οι έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το νησί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με πληροφορία που έχει φτάσει στις Αρχές, κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού του 32χρονου τον έχει καταγράψει το απόγευμα της Τετάρτης περίπου στις 7, δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της 27χρονης, να τρέχει στον παράλληλο δρόμο του σπιτιού του, αναστατωμένος και γεμάτος στάχυα. Την περιοχή σαρώνει για πολλοστή φορά Drone της πολιτικής προστασίας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των δύο εκπαιδευμένων σκυλιών της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Βρέθηκε γενετικό υλικό

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την οικία του 32χρονου και συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Στην οικία του βρέθηκαν μία γυναικεία μπλούζα, καθώς και ξανθές τρίχες, τις οποίες οι αρχές ελέγχουν αν ανήκουν στην εξαφανισμένη κοπέλα. Υποψίες κίνησαν στις Αρχές και αμυχές που φέρει ένας εκ των συγκατοίκων του 32χρονου.

Στην Αθήνα για έλεγχο το κινητό της

Στοιχείο «κλειδί» προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να δοθούν απαντήσεις είναι το κινητό της 27χρονης. Οι Αρχές φοβούνται για εγκληματική ενέργεια καθώς στο κινητό που βρέθηκε είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Το κινητό της 27χρονης όπως και τα προσωπικά αντικείμενα του 32χρονου έφτασαν το πρωί με πτήση της Sky Express στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί του εγκληματολογικού με πολυετή εμπειρία, βρίσκονται από το Σάββατο στην Κω προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Ταυτόχρονα, η μητέρα της αγνοουμένης από την Πολωνία, βρίσκεται στο νησί μαζί με ομάδα ντετέκτιβ ώστε να αναζητήσουν την 27χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο 32χρονος .