Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω για την 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα από την Πολωνία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το νησί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου. Στις έρευνες, που επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου και του Τιγκακίου, όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά το σήμα του κινητού της, συμμετέχουν άνδρες της Πυροσβεστικής με drone, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής, εθελοντές και η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης.

Σήμερα αναμένεται στην Κω από την Αθήνα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με το «Βήμα της Κω» αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Βρέθηκαν δύο ποτήρια μπύρας, δύο μαχαίρια, ένα στριφτό τσιγάρο στο τασάκι, μία γυναικεία μπλούζα η οποία φέρει μία κηλίδα και μία τρίχα χρώματος ξανθού, ένα φούτερ χρώματος πορτοκαλί και μια κόκκινη μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων, αλλά και ένα αεροπορικό εισιτήριο στο όνομα του (για την 15η Ιουλίου στην Ιταλία).

Τα τελευταία ίχνη της 27χρονης εντοπίστηκαν σε ένα μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι. Λίγο αργότερα κατέφθασε στο μίνι μάρκετ μια παρέα 5 ανδρών. Στις 9 το βράδυ η 27χρονη έφυγε από το μίνι μάρκετ, επιβιβαζόμενη στο μηχανάκι που οδηγούσε ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές. Από τότε τα ίχνη της έχουν χαθεί.

Αρχικά είχαν προσαχθεί και οι 5, ωστόσο για τους τέσσερις ομοεθνείς του 32χρονου φερόμενου ως δράστη, δεν προέκυψε σε βάρος τους κάποια κατηγορία. Ο 32χρονος συνελήφθη.

«Μακάρι να βρεθεί»

Μάρτυρας που είδε τελευταία την Αναστάζια μιλάει στο «Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη και εύχεται να βρεθεί η κοπέλα το συντομότερο δυνατό.

«Η κοπελιά ψώνισε, κάθισε έξω, πήρε ένα μπουκάλι κρασί και έπινε. Δεν είδαμε τι συνέβη μετά. Δεν την είδα όταν έφευγε. Αυτός (0 32χρονος) είναι πολλά χρόνια εδώ πέρα. Πιο πολύ σε κτήματα δούλευε. Τον είδαμε που την πήρε μπροστά από το μαγαζί, ήταν μόνο αυτός και η κοπέλα όταν έφυγαν. Πιο πριν δεν είχε ενοχλήσει, δεν είχε δώσει δικαίωμα κάπου. Και αυτή δεν ήταν πολλές μέρες που είχε έρθει, ήταν πρώτη φορά. Μακάρι να βρεθεί, είμαστα ανάστατοι, δεν είναι και καλό για το νησί» είπε για την 27χρονη.

Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι πήγε την 27χρονη στο σπίτι του και είχε σεξουαλική επαφή μαζί της. Όπως, όμως, ισχυρίζεται, στη συνέχεια την άφησε σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι του και εκείνη έφυγε. Η ιστορία περιπλέκεται καθώς πάνω στον βασικό ύποπτο, τον 32χρονο, βρέθηκε να υπάρχει και εισιτήριο για την Ιταλία. Πιθανόν να ήθελε να διαφύγει.

Ωστόσο προέκυψε ένα ακόμα στοιχείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο κορμί ενός εκ των πέντε της παρέας υπάρχουν γρατσουνιές, που πρέπει να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από πάλη. Για αυτό οι Αρχές υπέβαλαν τα μέλη της παρέας σε τεστ DNA.

Ο σύντροφος

Η εξαφάνιση της 27χρονης δηλώθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού το μεσημέρι της Τρίτης από τον Πολωνό σύντροφο της. Με βάση αυτή, άρχισε η προσπάθεια να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της ιστορίας.

Σύμφωνα με τον 28χρονο η Αναστάζια-Πατρίτσια επικοινώνησε μαζί του λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας. Του είπε ότι ήταν μεθυσμένη και θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο με ένα φίλο της, με τη μηχανή του, αλλά αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν για να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος πήγε στο σημείο, δεν την βρήκε, άρχισε να της τηλεφωνεί, αλλά το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Τελικά, όπως κατέθεσε, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, εντόπισε το κινητό της, το Τιγκάκι, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία που είχε πάει στην αρχή.