Σε ένα θρίλερ που φαίνεται ότι επιφυλάσσει και άλλα επεισόδια εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της Αναστάζια Ρουμπίνσκα στην Κω. Η 27χρονη αγνοείται από το απόγευμα της Δευτέρας 12/6, από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Στο νησί υπάρχει μια πρωτοφανής κινητοποίηση των Αρχών, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, το θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα σε αυτή τη μυστηριώδη ιστορία;

Τα τελευταία ίχνη της 27χρονης καταγράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Εντοπίστηκε σε ένα μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι. Λίγο αργότερα κατέφθασε στο μίνι μάρκετ μια παρέα 5 ανδρών. Στις 9 το βράδυ η 27χρονη έφυγε από το μίνι μάρκετ, επιβιβαζόμενη στο μηχανάκι που οδηγούσε ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές. Από τότε τα ίχνη της έχουν χαθεί. Το τελευταίο στίγμα του κινητού της εντοπίστηκε στις 4:16 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, στην περιοχή Τιγκάκι, δίπλα στην περιοχή Μαρμάρι. Από τότε το χτένισμα του νησιού με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχει αποφέρει κάποιο νέο στοιχείο.

Η πρώτη μαρτυρία για την εξαφάνιση

Η εξαφάνιση της 27χρονης δηλώθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού το μεσημέρι της Τρίτης από τον Πολωνό σύντροφο της. Με βάση αυτή, άρχισε η προσπάθεια να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της ιστορίας.

Σύμφωνα με τον 28χρονο η Αναστάζια-Πατρίτσια επικοινώνησε μαζί του λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας. Του είπε ότι ήταν μεθυσμένη και θα επέστρεφε στο ξενοδοχείο με ένα φίλο της, με τη μηχανή του, αλλά αργότερα του έστειλε την ακριβή τοποθεσία όπου βρισκόταν για να πάει να την πάρει. Ο 28χρονος πήγε στο σημείο, δεν την βρήκε, άρχισε να της τηλεφωνεί, αλλά το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο. Τελικά, όπως κατέθεσε, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, εντόπισε το κινητό της, το Τιγκάκι, 5,5 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία που είχε πάει στην αρχή.

Η παρέα των 5 και ο βασικός ύποπτος

Για την εξαφάνισή εξετάστηκαν από την Αστυνομία και οι 5 της παρέας, αλλά ο βασικός ύποπτος φαίνεται να είναι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, με τον οποίο έφυγε η 27χρονη από το μίνι μάρκετ. Ο 32χρονος παραδέχθηκε ότι πήγε την 27χρονη στο σπίτι του και είχε σεξουαλική επαφή μαζί της. Όπως, όμως, ισχυρίζεται, στη συνέχεια την άφησε σε εξωτερικό χώρο κοντά στο σπίτι του και εκείνη έφυγε. Η ιστορία περιπλέκεται καθώς πάνω στον βασικό ύποπτο, τον 32χρονο, βρέθηκε να υπάρχει και εισιτήριο για την Ιταλία. Πιθανόν να ήθελε να διαφύγει.

Ωστόσο προέκυψε ένα ακόμα στοιχείο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο κορμί ενός εκ των πέντε της παρέας υπάρχουν γρατσουνιές, που πρέπει να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν προέρχονται από πάλη. Για αυτό οι Αρχές υπέβαλαν τα μέλη της παρέας σε τεστ DNA.

Χθες στο λιμάνι της Κω έγινε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές και οι έρευνες εντείνονται. Στις έρευνες και ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί που έφτασε με τον εκπαιδευτή του από τη Σάμο.

«Πιστεύω ότι την απήγαγαν»

Η μητέρα της 27χρονης, μιλώντας στον τοπικό Τύπο του Βρότσλαβ, στην Πολωνία, όπου διαμένει δήλωσε ότι η κόρη της απήχθη. «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη» είπε χαρακτηριστικά.