Δραματικές ήταν οι συνθήκες, σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων προσφύγων, στο αλιευτικό που ανετράπη στα ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06).

Οι συγκλονιστικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα ενός μετανάστη, ο οποίος αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι, παρόλο που τους είχαν πει ότι στο αλιευτικό θα έχει μέσα 300 άτομα πριν ξεκινήσει το ταξίδι, τελικά βρέθηκαν στο πλοίο πάνω από 700 άνθρωποι.

Πριν ξεκινήσει το αλιευτικό οι γυναίκες και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο αμπάρι.

«Η μηχανή του αλιευτικού έσβηνε συνεχώς. Ξαφνικά το σκάφος πήρε κλίση και έβαλε νερά. Μετακινηθήκαμε προς τη μία πλευρά. Το σκάφος άρχισε να βουλιάζει. Δεν υπήρχαν σωσίβια και ήμασταν 700 άτομα στο σκάφος και γυναίκες με παιδιά» συγκλονίζει ο μετανάστης από το Πακιστάν.

«Δεν έγινε ρυμούλκηση» επιμένει το Λιμενικό

Διευκρινίσεις για τον κάβο που καταγγέλλουν διασωθέντες ότι έδεσε το Λιμενικό στο αλιευτικό με αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί ανοιχτά της Πύλου, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε πως δεν έγινε καμία διαδικασία πρόσδεσης για ρυμούλκηση, αλλά προσέγγισε το Λιμενικό, για να μπορέσει να τους μεταπείσει και να τους βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, δέθηκαν με έναν μικρό κάβο, ο οποίος όταν οι μετανάστες είπαν ότι δεν δέχονται καμία συνδρομή, έλυσαν τον κάβο» εξηγεί ο κ. Αλεξίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν προσδέθηκε ποτέ το πλοίο για να ρυμουλκηθεί».

Ερωτηθείς γιατί μέχρι σήμερα δεν ειπώθηκε τίποτα για τον κάβο, ενώ ο ίδιος μέχρι χθες απαντούσε πως ποτέ δεν πετάχτηκε σχοινί στο μοιραίο σκάφος, υποστήριξε ότι, η αρνητική του απάντηση ήταν στο ίδιο πλαίσιο ότι, «η απάντησή μου αφορούσε στο ότι, το σκάφος δεν δέθηκε ποτέ για να ρυμουλκηθεί».

«Διέρρευσε μία μαρτυρική κατάθεση, που δεν αλλάζει το γεγονός. Δεν αναλύθηκε ο τρόπος προσέγγισης του αλιευτικού, δύο πλοία που προσεγγίζουν το ένα το άλλο, δένονται με σκάφος» ανέφερε.