Η ατζέντα της ημέρας: Η κόντρα της Ροδόπης – Τα νέα μπλεξίματα του Τραμπ – Το αλλόκοτο φετινό καλοκαίρι

Σήμερα είναι Τετάρτη, 14 Ιουνίου και συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο στο Μαϊάμι. Νέα δημοσκόπηση δείχνει οκτακομματική Βουλή στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

1

Η νέα δικαστική περιπέτεια του Τραμπ

  • Οι κατηγορίες: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβη σε δικαστήριο του Μαϊάμι, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή κράτησε παρανόμως διαβαθμισμένα έγγραφα όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και είπε ψέματα σε αξιωματούχους που επιχείρησαν να τα ανακτήσουν.
  • Τι υποστηρίζει ο ίδιος: Ο Τραμπ δηλώνει αθώος και κατηγορεί την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι τον στοχοποιεί. Tην περασμένη εβδομάδα υποστήριξε ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που έχει αναλάβει την έρευνα σε βάρος του, «τον μισεί».
  • Η διαδικασία: Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μαϊάμι, όπου τέθηκε υπό κράτηση και εν συνεχεία άκουσε την απαγγελία των κατηγοριών. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών ο Ντόναλντ Τραμπ αφέθηκε ελεύθερος.
2

Προς Βουλή οκτώ κομμάτων;

  • Προκύπτει αυτοδυναμία; Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA η ΝΔ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει το 40,3% το οποίο μεταφράζεται σε 157 έδρες.
  • Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή; Η «έκπληξη» της δημοσκόπησης είναι ότι δείχνει Βουλή 8 κομμάτων καθώς το κατώφλι του 3% δείχνουν να παίρνουν Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη και ΜέΡΑ 25.
  • Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός; Σημαντική διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός προηγείται με 38%, ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή είναι ο «κανένας» με 24%.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζεται η κόντρα για τη Ροδόπη

  • Η κόντρα Τσαπανίδου – Σκέρτσου: «Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Σκέρτσος, σε τηλεοπτικό πάνελ, όπου ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Η κα Τσαπανίδου απευθυνόμενη στον κ. Σκέρτσο τόνισε: «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή»
  • Η πληροφόρηση: Η Νέα Δημοκρατία τονίζει με κάθε τρόπο πως είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, πριν από τις εκλογές, την ώρα που από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη. 
  • Η θέση Ανδρουλάκη: Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανέφερε για το ζήτημα: «Οφείλουν να δώσουν σαφείς εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας και να αφήσουν τους επικίνδυνους τυχοδιωκτισμούς. Η στάση τους είναι εθνικά επιζήμια».
4

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανα πεδίο

  • Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις; Οι βάσεις των Πανελληνίων εξετάσεων αναμένονται νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, με ορίζοντα το τέλος Ιουλίου με τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αναμένεται και φέτος να κλείσει την πόρτα ΑΕΙ σε 20.000 υποψηφίους.
  • Πότε θα βγουν οι βαθμολογίες των γραπτών; Τα θέματα δόθηκαν έγκαιρα και η βαθμολόγηση των γραπτών συνεχίζεται ομαλά σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα. Η αγωνία και το άγχος των υποψηφίων θα υφίστανται για αρκετές μέρες ακόμα, αφού η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται μετά τις εκλογές και το πιθανότερο λίγο πριν από το τέλος Ιουνίου.
  • Πώς θα κινηθούν οι βάσεις; Ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν μετά τις βαθμολογίες. Ωστόσο, από την αξιολόγηση του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων, από τις πρώτες πληροφορίες από βαθμολογικά κέντρα και από υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις προκύπτει σταθερότητα στο πρώτο και το δεύτερο πεδίο, ενώ στο τρίτο πεδίο μικρή πτώση στις υψηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές του τέταρτου πεδίου.
5

Τι συμβαίνει με το φετινό καλοκαίρι;

  • Τροπικό καλοκαίρι; Σε ρυθμούς τροπικού καλοκαιριού βρίσκεται η χώρα από τις αρχές Ιουνίου, με τον καιρό να συνδυάζει υψηλές θερμοκρασίες και βροχή. Αν και πλησιάζουμε στα μέσα του φετινού Ιούνη, οι εικόνες από διάφορα σημεία της χώρας παραπέμπουν σε φθινόπωρο. Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φετινό καλοκαίρι πιθανότατα να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.
  • Υποχωρούν οι βροχές από τη Δευτέρα; Η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου που μίλησε στο Mega για την αλλαγή του καιρού σημείωσε: «Την Τετάρτη θα περιοριστούν οι βροχές στα ορεινά με λιγότερες μπόρες στα παραθαλάσσια. Στην Αττική περιμένουμε λίγες βροχές στα βόρεια ενώ στην βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν τα φαινόμενα με πολύ νερό. Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε μία επιδείνωση του καιρού. Η βροχή φαίνεται πως από τη Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί και θα μπούμε σε συνθήκες καλοκαιριού».
  • Ανησυχία στον κλάδο του τουρισμού: Για τον καιρό αγωνιούν και μια σειρά από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, καθώς τα ρεκόρ στους τζίρους των καταστημάτων τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr