Αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία αλλά και οκτακομματική βουλή δείχνει πως θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικό σταθμού MEGA.

Αναλυτικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 40,3%, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,2%. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 11,1%, στο 6,7% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 5,5% η Πλεύση Ελευθερίας στο 5% η Ελληνική Λύση, στο 3,3% η Νίκη αλλά και το ΜέΡΑ 25.

Εκτίμηση εδρών: 157 έδρες η Νέα Δημοκρατία

Όσον αφορά την εκτίμηση των εδρών που θα προκύψουν από την εκλογική αναμέτρηση, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα εκλέξει 157 βουλευτές, σχηματίζοντας και πάλι αυτοδύναμη κυβέρνηση. 51 βουλευτές φαίνεται ότι εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, 29 το ΠαΣοΚ, 18 το ΚΚΕ, 14 η Πλεύση Ελευθερίας, 13 η Ελληνική Λύση, και από 9 Νίκη και ΜέΡΑ 25.

Πρόθεση ψήφου: Στις 18 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 18 μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 34,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,6%.

Προς τη λάθος κατεύθυνση πηγαίνει η χώρα για το 50% των πολιτών

Όσον αφορά την κατεύθυνση στην οποία πηγαίνει η χώρα, 1 στους 2 πολίτες θεωρεί πως αυτή είναι λάθος, με το 44% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως είναι η σωστή.

Ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου η πλειοψηφία των πολιτών

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου δήλωσε το 56% των ερωτηθέντων, ενώ το 36% δήλωσε πως το αποτέλεσμα του δημιούργησε δυσάρεστες εντυπώσεις.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημαντική διαφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός προηγείται με 38%, ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή είναι ο «κανένας» με 24%.

Τέλος, όσον αφορά τα φορολογικά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου το τελευταίο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην ερώτηση «Ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για το φορολογικό;» με 35%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11%, ενώ το ΠαΣοΚ 6%.