Η Κρήτη είναι μια περιφέρεια στην οποία, ο ΣΥΡΙΖΑ,  μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως γράφει ο «Βηματοδότης» συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες του με διήμερη περιοδεία στο Ρέθυμνο. Θα επισκεφθεί τα Ζωνιανά και τα Ανώγεια, ενώ του ετοιμάζουν υποδοχή στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στην πόλη και βόλτα στο ιστορικό κέντρο, καθώς και συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και εργατικούς φορείς.

Όπως υπενθυμίζει ο «Βηματοδότης» ο κ. Τσίπρας επέλεξε την έδρα του Ρεθύμνου, όπου δεν κατάφερε να εκλεγεί ο «ομπρελίστας» πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και τώρα όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την έδρα (την έχασε από το ΠαΣοΚ), ο κ. Τσίπρας θα κρατήσει ή θα αφήσει την έδρα στο στέλεχός του, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είχε δηλώσει μετά την εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου ότι «μία συζήτηση περί διαδοχής δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού».

Αν την αφήσει, θα πρέπει να επιλέξει ποια θα κρατήσει ανάμεσα στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (όπου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης) ή στην Α’ Πειραιώς (όπου είναι ο Θοδωρής Δρίτσας). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…