Η ατζέντα της ημέρας: Φουντώνει η κόντρα για τη Ροδόπη – Αυλαία για τις Πανελλαδικές στα ΓΕΛ – Η πολιτική Ερντογάν

Δευτέρα 12 Ιουνίου σήμερα και οι Πανελλαδικές για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται την ώρα που η συζήτηση για τις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας μονοπωλεί τον προεκλογικό διάλογο.

1

Στα ύψη οι τόνοι για τη Ροδόπη

 

2

Ολοκληρώνονται οι Πανελλαδικές στα Γενικά Λύκεια

  • Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ; Θα εξεταστούν στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) τα οποία είναι και τα τελευταία μαθήματα της διαδικασίας.
  • Ειδικά μαθήματα: Σειρά παίρνουν από τις 17 έως και τις 29 Ιουνίου οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων. Αυτή την εβδομάδα, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών.
  • Οι βαθμολογίες: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Αλλάζει πολιτική ο Ερντογάν;

4

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2023»

 

  • Οι αιτήσεις: ΣήμεραΔευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ξεκινούν να κατατίθενται οι αιτήσεις με καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου 2023.
  • Προϋποθέσεις και παρεμβάσεις: Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και τις παρεμβάσεις που μπορείτε να επιτελέσετε, εδώ.
  • Το ποσοστό της χρηματοδότησης: Το ποσοστό της χρηματοδότησης είναι κλιμακωτό ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία στην οποία θα ενταχθεί ο αιτών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τι ισχύει εδώ.
5

Έκανε το 2-1 ο Ολυμπιακός στους τελικούς

  • Άνετη επικράτηση: Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό της Α1 με σκορ 75-52
  • Η συνέχεια: Η σειρά επιστρέφει και πάλι στο ΟΑΚΑ για τον τέταρτο αγώνα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, στις 21.15
  • Ο μελλοντικός πρωταθλητής: Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πλέον μία νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επικρατήσει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, επί του αιωνίου αντιπάλου του, για να κατακτήσει εκείνος τον τίτλο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις