Μέσα μόλις σε λίγα 24ωρα οι θάνατοι τριών συμπολιτών μας σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας το ασθενοφόρο, ήρθαν να φωτίσουν τις ελλείψεις που επικρατούν στο ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή, σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων», είχε αναφέρει ο κος Πνευματικός, με τις δηλώσεις αυτές να προκαλούν αντιδράσεις εντός της ΝΔ και στη συνέχεια οδήγησαν στην απομάκρυνση του βουλευτή από το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Προτεραιότητα στην Υγεία ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του υπογραμμίζει πως προτεραιότητα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Ήταν μία ατυχέστατη προσωπική δήλωση του κου Πνευματικού. Οι κινήσεις που έκανε η ΝΔ και αυτά που λέει το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία είναι ξεκάθαρα», σχολίασε στο MEGA o υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας πως το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, ανάμεσα στις οποίες και 500 προσλήψεις διασωστών.

«Η ΝΔ έχασε την ευκαιρία να ενισχύσει το ΕΣΥ»

«Τα ζητήματα της υγείας έρχονται στο προσκήνιο με εμφατικό και τραγικό τρόπο», σχολίασε ο Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους τρεις θανάτους που σημειώθηκαν σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική.

«Άνθρωποι πεθαίνουν σε καρότσες, γιατί δεν μπορεί να φτάσει το ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει σε νοσοκομείο. Ένας έγκριτος γιατρός και βουλευτής αναφέρει ότι πρέπει να γίνει διαλογή ασθενών. Ο κος Πνευματικός είχε μιλήσει στο παρελθόν για έμφαση στις ιδιωτικές δομές υγείας σε βάρος των δημοσίων. Αποδεικνύνεται ότι οι δηλώσεις Πνευματικού αποτελούν προπομπό για «θεσμικές» μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας», συμπλήρωσε.

Ο κος Φαραντούρης τόνισε πως την περασμένη τετραετία η κυβέρνηση της ΝΔ έχασε την ευκαιρία να ενισχύσει τις δομές του ΕΣΥ.

«Ρεσιτάλ κανιβαλισμού οι δηλώσεις Πνευματικού»

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού ο υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ Γιώργος Πέρρος, κατηγορώντας τα υπόλοιπα κόμματα για έμφαση στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας.

«Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ένα ρεσιτάλ κανιβαλισμού. Δείχνουν τη λογική των αστικών κομμάτων για το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, δείχνουν ότι η λογική των κομμάτων είναι να δυναμώνει ο ιδιωτικός τομέας της υγείας και το έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια με την πρακτική τους και τους νόμους που έφεραν στη Βουλή», σχολίασε.