Μεταξύ 32 ψηφοδελτίων κομμάτων, συνασπισμών και μεμονωμένων υποψηφίων που πήραν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο , έναντι 36 στις προηγούμενες εκλογές, θα έχουν να επιλέξουν οι πολίτες για να αναδείξουν την επόμενη Βουλή της χώρας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Η πολιτική συζήτηση έχει επικεντρωθεί γύρω από την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και από το εάν τα κόμματα θα καταφέρουν να διατηρήσουν τα ποσοστά τους ή και να τα αυξήσουν. Το μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα και η αποφυγή τρίτων εκλογών.

Μάλιστα, άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των κομμάτων που θα περάσουν το όριο του 3% και θα εισέλθουν στην Βουλή αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκείνα που έμειναν οριακά εκτός στις κάλπες του Μαΐου, να τα καταφέρνουν σε αυτές του Ιουνίου.

Όλα αυτα τα ερωτηματικά έχουν «κλέψει» τους προβολείς από τα νέα κόμματα που «κατεβαίνουν» στις δεύτερες κάλπες. Ποια είναι, όμως, αυτά;

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το εν λόγω κόμμα ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ και ανήκει στην Δεξιά. Πρόεδρος του είναι ο Νίκος Πέππας. Όπως γίνεται γνωστό από την διακήρυξή του «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας Τ.Ρ.Α.Μ.Π ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία. Βασικές αρχές μας η ανάπτυξη, η ευημερία, η αξιοκρατία και ασφάλεια», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να μας επιβάλουν την διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, ο Χριστιανισμός διώκεται αδυσώπητα. Πάντως, το επίσημο παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ελλάδα με ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω κόμμα και ότι δεν «αναμιγνύεται στις ελληνικές εκλογές», κάνοντας λόγο για «σφετερισμό».

Ψηφιακός Ελληνισμός Εν το Όλον

Με ιδρυτή τον Εμμανουήλ Μητσοτάκη του Νικολάου, το κόμμα φιλοδοξεί η ψηφιακή τεχνολογία μοχλός ανάπτυξης και προόδου για όλους τους Έλληνες. Όπως αναφέρει το κόμμα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του « εμείς οι Έλληνες πρωτοπόροι, όπως και στην Αρχαιότητα, με στόχο να φτιάξουμε το πρώτο Ψηφιακό Κράτος, όπως ακριβώς και οι Αργοναύτες πρώτοι αυτοί, ξεκίνησαν την περιοδεία τους για να ανακαλύψουν τον υπόλοιπο κόσμο, και το έκαναν». Μεταξύ άλλων, το κόμμα επιθυμεί να διαγράψει όλα τα χρέη όλων των ελλήνων πολιτών.

Ευ-Κίνηση

Το Ευ αποτελεί το κόμμα του mr. Cocomat, Πολ Ευμορφίδη, το οποίο είχε κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τώρα όμως τα κατάφερε. Στην ερώτηση, τι είναι η «Ευ-Κίνηση», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κόμματος, δίνεται η απάντηση: «Είναι Κίνηση Ενεργών Πολιτών, που για χρόνια δραστηριοποιούνται στο περιβαλλοντικό και στα άλλα κοινωνικά κινήματα, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο, στην επιχειρηματικότητα, στους χώρους εργασίας, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό».

Παναθηναϊκό Κίνημα

Οι υποστηρικτές του Παναθηναϊκού απέκτησαν το δικό τους κόμμα με σύμβολο… το τριφύλλι. Στόχος του κινήματος είναι να επιλύσει το γηπεδικό πρόβλημα της ομάδες. Επικεφαλής του ο Ιωάννης Αλεβίζος. Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνεις στις εκλογές. Το κίνημα, συμμετείχε στις εκλογές του 2012.

Πολύκαρπος Σπέντζας

Ανήκει στις πιο ιδιαίτερες συμμετοχές των φετινών εκλογών. Ο Πολύκαρπος Σπέντζας συμμετέχεις στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ως ανεξάρτητος, με την υποψηφιότητά του να αναφέρεται ως: «ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ». Ο κ. Σπέντζας έχει μιλήσει για την εμπειρία του στο Τρίγωνο τον Βερμούδων το 1978, όντας ασυρματιστής στο πλοίο «POTHITI S.W.J.C», που περιλαμβάνει ρολόγια που πήγαιναν δύο ώρες μπροστά αλλά και άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, τα γνωστά σε όλους UFOs.

Σπαρτιάτες

Με επικεφαλής τον Βασίλης Στίγκας οι «Σπαρτιάτες» ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο, πρεσβεύουν κατά τους ίδιους «την επιτομή του συνταγματικού πατριωτισμού για μια Ελλάδα ελεύθερη, δυνατή, οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη». Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη «εμείς οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ εκφράζουμε σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, είμαστε θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού,και τιμάμε τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας». Μάλιστα, το εν λόγω κόμμα θα στηρίξει ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου από το Α1 Πολιτικό Τμήμα.