Η ατζέντα της ημέρας: Η συμφωνία για το άσυλο – Τα 32 κόμματα των εκλογών – Η σειρά στο ΣΕΦ

Παρασκευή 9 Ιουνίου σήμερα γεγονός που σημαίνει ότι κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες έχουν τα 32 κόμματα που πήραν την έγκριση από τον Άρειο Πάγο για να διεκδικήσουν την ψήφο μας.

1

Συμφωνία στην ΕΕ για το άσυλο

  • «Ναι» στους δυο βασικούς πυλώνες: Συμφωνία επετεύχθη στους δύο βασικούς πυλώνες της μεταρρύθμισης ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο.
  • Τι αλλάζει; Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη, για πρώτη φορά δημιουργείται ένας υποχρεωτικός μηχανισμός αλληλεγγύης, κάτι που παραδοσιακά ζητούσαν τα κράτη-μέλη της πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.
  • Ικανοποίηση στην Κομισιόν: Για «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ έκανε λόγο η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον και για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
2

Τα 32 κόμματα των εκλογών

  • Αποφάσισε για τα κόμματα ο Άρειος Πάγος: Τριάντα δύο είναι τα κόμματα και οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου. Δείτε όλη τη λίστα ΕΔΩ.
  • Νέο «μπλόκο» στον Κασιδιάρη: Εκτός της εκλογικής διαδικασίας τέθηκαν 12 κόμματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Ηλία Κασιδιάρη.
  • Στήριξη στους «Σπαρτιάτες»: Μετά την παραπάνω εξέλιξη ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσω δήλωσής του εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στο κόμμα «Σπαρτιάτες». 

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Οι περιοδείες σήμερα και η νέα δημοσκόπηση

  • «Φουλάρουν» τις μηχανές: Τα κόμματα ανεβάζουν στροφές ενόψει των εκλογών με τους αρχηγούς να συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Σήμερα, Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αιδηψό και την Ιστιαία. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Φθιώτιδα όπου θα επισκεφθεί τη Γλύφα και τη Στυλίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το νομό Λάρισας. Θα ξεκινήσει από το Κιλελέρ, έπειτα θα μιλήσει στην Λάρισα και θα καταλήξει το απόγευμα στον Τύρναβο.
  • Αυτοδύναμη ΝΔ; Αυτοδύναμη ΝΔ και επτακομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο Open. Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή) η ΝΔ συγκεντρώνει 39,2% έως 43,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18% εως 22%, το ΠΑΣΟΚ 10% έως 13%, το ΚΚΕ 6% έως 8%, η Ελ.Λύση 3,4% έως 5,4%, η ΝΙΚΗ 3,1% έως 5,1%, η Πλεύση 3,8% έως 5,8% και το ΜΕΡΑ25 1,4% έως 3,4%.
  • Οι νέοι όροι του debate: Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου.
4

Ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός

  • Εσπασε το σερί: Ο Παναθηναϊκός έσπασε με 65-67 στο ΟΑΚΑ το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις (σταμάτησε στο 14-0), ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών/Basket League σε 1-1.
  • Οι απώλειες που κόστισαν: Οι «ερυθρόλευκοι» που παρατάχθηκαν δίχως τον Κώστα Σλούκα έχασαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοβ.
  • Η σειρά στο ΣΕΦ: Πλέον η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ (Κυριακή, 11/6, 21:15)
5

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού

  • Η νέα προθεσμία: Η πλατφόρμα, που είχε κλείσει στις 5 Ιουνίου, θα ανοίξει και πάλι σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και θα μπορούν να γίνονται αιτήσεις έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.
  • Τι παρέχεται; Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.
  • Επιδοτούνται ακτοπλοϊκά; Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr