Αιτών άσυλο που δηλώνει Σύρος επιτέθηκε σήμερα με μαχαίρι στη γαλλική πόλη Ανεσί, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας». «Παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο 32χρονος Σύρος πρόσφυγας επιτέθηκε με στιλέτο πρώτα στα παιδιά και έπειτα, καθώς έτρεχε να διαφύγει, τραυμάτισε και τον ηλικιωμένο άνδρα που έκανε βόλτα με τη σύζυγό του στο πάρκο. Αφού τον μαχαίρωσε μία φορά, αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στα πόδια.

Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται η στιγμή που ο δράστης επιχειρεί να ξεφύγει αφότου έχει τραυματίσει με μαχαίρι τα παιδιά και τον ενήλικα.

«Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ’ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BFM TV. «Μαμάδες έκλαιγαν, όλοι έτρεχαν», δήλωσε ο Ζορζ, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες: