Η ατζέντα της ημέρας: Το δίλημμα για τρίτες κάλπες – Η έκκληση Ζελένσκι – Το Conference στη Γουέστ Χαμ

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους των ΓΕΛ που εξετάζονται σήμερα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Ωστόσο, την εσωτερική επικαιρότητα σκεπάζει τις τελευταίες ώρες η διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό με την ΕΛΑΣ να φοβάται νέο κύκλο αίματος στους κόλπους της μαφίας.

1

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό

  • Πώς συνέβη το περιστατικό; Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε όχημα τύπου τζιπ άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ πυροβολώντας κατά των δύο συγκεκριμένων ατόμων στον Κορυδαλλό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυρπόλησαν το όχημα με το οποίο πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση.
  • Ποιοι δολοφονήθηκαν; Ενας 44χρονος πρώην οδηγός ταξί που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού το 2007 αλλά και αιματηρή επίθεση προ μερικών ετών σε περιοχή της Ηλείας αλλά κι ένας στενός συγγενής του που συμμετείχε στην φρούρηση ποινικού που δολοφονήθηκε προ ενός έτους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας είναι τα δύο θύματα.
  • Ξεκαθάρισμα λογαριασμών; Η ΕΛΑΣ πλέον φοβάται ότι υπάρχει επανεκκίνηση του εμφυλίου στον χώρο της ελληνικής μαφίας που έχει προκαλέσει 25 περίπου θύματα σε μία πενταετία.
2

Αυτοδυναμία ζητάει ο Μητσοτάκης - «Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ

  • «Κρυφή ατζέντα αύξησης φόρων»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δράμα κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ ότι έχουν «κρυφή ατζέντα αύξησης των φόρων» και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να μειώνει τους φόρους, όπως έκανε μέχρι τώρα.
  • Τα επτά βήματα του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ελληνική οικονομία υπό το σύνθημα «δίκαιη κοινωνία- ευημερία για όλους», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ένα σχέδιο επτά απαραίτητων βημάτων για να μπορέσουμε με ισχυρές δημόσιες πολιτικές να εγγυηθούμε την κοινωνική ευημερία για όλους. Όχι μόνο για τους ισχυρούς και τους προνομιούχους, αλλά για την κοινωνική πλειοψηφία που ζει από το μόχθο και την εργασία της».
  • Το φόβητρο της τρίτης κάλπης: Το ΠαΣοΚ από την πλευρά του κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη για καλλιέργεια φόβου αναφορικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στην ΕΡΤ για το ενδεχόμενο μιας τρίτης κάλπης τον Αύγουστο, εάν το κόμμα του δεν λάβει μια «ασφαλή» αυτοδυναμία.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Βυθίζονται στο νερό ολόκληρες περιοχές στην Ουκρανία

  • Πλημμύρες και εκκενώσεις: Συνεχίζεται η εκκένωση των περιοχών στον Δνείπερο καθώς έχουν πλημμυρίσει, μετά την ανατίναξη του φράγματος, στη σκιά μιας «πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής». Ειδικότερα, σχεδόν 5.900 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες ζώνες, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές και οι ρωσικές κατοχικές αρχές, που ελέγχουν αντίστοιχα την αριστερή και τη δεξιά όχθη του ποταμού. Τα νερά του Δνείπερου ανέβηκαν κατά πέντε μέτρα και η στάθμη μπορεί να ανέβει και άλλο.
  • Ποιος ανατίναξε τελικά το φράγμα; Ακόμη παραμένει ασαφές ποιος ευθύνεται, αφού Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται, με την πρώτη να κάνει λόγο για «βόμβα μαζικής περιβαλλοντικής καταστροφής» που πυροδοτήθηκε από τη Μόσχα, η οποία όμως μιλάει για «εσκεμμένη δολιοφθορά από το Κίεβο».
  • Αντίδραση Ζελένσκι: Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δηλώνει «σοκαρισμένος» από την «αποτυχία», όπως είπε, των Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού να παράσχουν βοήθεια στη χώρα του μετά την καταστροφή.
4

Δεύτερη ευκαιρία για τον Κοινωνικό Τουρισμό

  • Η νέα προθεσμία: Δόθηκε τελικά παράταση για αιτήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση πριν τη λήξη της προθεσμίας, την Δευτέρα 5 Ιουνίου. Η πλατφόρμα ανοίγει ξανά αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και θα μείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.
  • Παράπονα και προβλήματα: Την τελευταία μέρα των αιτήσεων για το Πρόγραμμα υπήρξαν παράπονα καθώς ήταν αρκετοί όσοι δεν μπόρεσαν λόγω δυσλειτουργιών στην πλατφόρμα να ολοκληρώσουν και να υποβάλλουν έγκαιρα την αίτησή τους.
  • «Βροχή» αιτήσεων: Φέτος, υποβλήθηκαν σε λίγες μέρες 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές, ενώ οι διαθέσιμες επιταγές για δικαιούχους και ωφελούμενους είναι 300.000. Σ’ αυτές δεν υπάρχουν επιλογές για Μύκονο και Σαντορίνη που είναι νησιά απλησίαστα για τους Έλληνες τουρίστες.
5

«Κούπα» μετά από 58 χρόνια η Γουέστ Χαμ

  • Το «χρυσό» γκολ: Με… buzzer-beater του Τζάροντ Μπόουεν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γουέστ Χαμ θριάμβευσε στον τελικό του Europa Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα με 2-1.
  • Η ιστορία: Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε έτσι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά από 58 χρόνια και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1965.
  • Ο επόμενος τελικός: Τα βλέμματα πλέον των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί το Σάββατο (10/6) στις 22:00 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr