Στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης εισήχθη ο Πάπας Φραγκίσκος προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Νωρίτερα φέτος ο 86χρονος Ποντίφικας πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη και τον περασμένο μήνα αναγκάστηκε να μην κάνει κάποιες ακροάσεις λόγω πυρετού.Το Βατικανό δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τον ακριβή λόγο της σημερινής επίσκεψής του.

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποίησε μεσημεριανή προσευχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος συμπλήρωσε τον Μάρτιο το 10ο έτος της θητείας του ως Ποντίφικας, έχει περάσει διάφορες ασθένειες τα τελευταία χρόνια.

Τον Ιούλιο του 2021 αφαίρεσε μέρος του παχέος εντέρου του σε μια επέμβαση που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση μιας επώδυνης πάθησης του εντέρου που ονομάζεται εκκολπωματίτιδα.

Το Βατικανό ανακοίνωσε το Σάββατο τα σχέδια του Φραγκίσκου να επισκεφθεί τη Μογγολία στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πριν αναμένεται να επισκεφθεί την Πορτογαλία στις αρχές Αυγούστου, όπου θα παραστεί στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στη Λισαβόνα και θα επισκεφθεί το ιερό της Φάτιμα.