Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο 44χρονος ο οποίος  το βράδυ της Δευτέρας, 05-06-2023,  όταν επιχείρησε να διασχίσει την οδό Μόρνου, στο Μενίδι.

Το νέο τροχαίο δυστύχημα με παράσυρση πεζού σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ  Το αυτοκίνητο που παρέσυρε τον 44χρονο οδηγούσε 53χρονος ο οποίος είχε κατεύθυνση από τη Μεταμόρφωση προς τα Ανω Λιόσια.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει πως ο οδηγός αφού προκάλεσε το δυστύχημα επιδίωξε να διαφύγει.

«Με το που άκουσα το μπαμ βγήκα έξω, κάποιος πήγε να περάσει και τον χτύπησε ο κύριος και δεν τον είδε μάλλον και έφυγε. Τον ακολούθησε μια κυρία και πήγε και τον έφερε πίσω. Του λέει «χτύπησες κάποιον άνθρωπο». Προσπάθησε να φύγει ο οδηγός, δεν σταμάτησε. Ολόκληρο μπαμ άκουσε. Ο οδηγός τα είχε χαμένα. Ήταν ακαριαίος ο θάνατος, είχε τόσο πολύ αίμα κάτω που στο ασθενοφόρο τον τύλιξαν με αυτό το σάκο», λέει ο κάτοικος του Μενιδίου  που έχει κατάστημα μπροστά από τη διάβαση που έγινε το τροχαίο, στην οδό Μόρνου, στο protothema.gr

O 44χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μετά το τροχαίο δυστύχημα 0 53χρονος οδηγός συνελήφθη, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ το οποίο βγήκε αρνητικό, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ΕΡΤ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Ιουνίου έχουν καταγραφεί 655 παρασύρσεις πεζών ενώ σε 38 εξ αυτών υπήρξε νεκρός.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2022, είχαν καταγραφεί 603 παρασύρσεις πεζών με 33 νεκρούς.