O υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εν λόγω σύσκεψη έρχεται μετά τη χθεσινή επιχείρηση διάσωσης 91 μεταναστών, ανάμεσά τους και 34 ανηλίκων, από νησίδα στα Μαράσια.

Αυξημένα μέτρα στον Εβρο – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Στη μεθόριο είναι αυξημένα τα μέτρα επιτήρησης από τους συνοριοφύλακες, καθώς από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν ομάδες μεταναστών που λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και της πτώσης της στάθμης του Έβρου ενδέχεται να επιχειρήσουν παράνομη διέλευση με βάρκες και στη συνέχεια πεζή στην ενδοχώρα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Ολοκληρώθηκε χθες η επιχείρηση απεγκλωβισμού 91 μεταναστών, από συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και μεταφέρθηκαν σε κέντρο ταυτοποίησης. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, απευθύνθηκε στην τουρκική με στόχο τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Η περιπέτεια που υπέστησαν οι 32 άνδρες, οι 25 γυναίκες και τα 34 ανήλικα παιδιά, που επιχείρησαν την παράνομη διέλευση είχε αίσιο τέλος.