Η ατζέντα της ημέρας: Η διάσωση στον Έβρο – Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Η πρόκριση Τσιτσιπά

Το ημερολόγιο δείχνει σήμερα 5 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Η γιορτή αυτή συμβολίζει τη λήψη του Αγίου Πνεύματος από όλους εμάς προκειμένου να μας φωτίσει και να μας καθοδηγήσει. Με τον καιρό να προβλέπεται αίθριος, είναι ιδανική μέρα για να εκμεταλλευτεί κανείς την αργία και να επισκεφτεί κάποια παραλία.

1

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από νησίδα στον Έβρο

  • Αίσιο τέλος: Χθες, Κυριακή, έλαβε χώρα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην περιοχή Μαράσια, στον Έβρο. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικές δυνάμεις, συνοριοφύλακες και 8 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με μια βάρκα.
  • Πόσοι είναι οι μετανάστες; Πρόκειται για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.
  • Πώς έφτασαν εκεί; Οι μετανάστες, είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.
2

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

  • Κλείνει η πλατφόρμα: Λίγες ώρες έχουν απομείνει καθώς σήμερα κλείνει η πλατφόρμα μέσω της οποίας χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να πάνε φέτος διακοπές μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.
  • Πόσες οι αιτήσεις; Το ενδιαφέρον των πολιτών για το εν λόγω πρόγραμμα είναι μεγάλο, δεδομένου και των πληθωριστικών πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 155.000 και αφορούν 300.000 επιταγές.
  • Πότε τα αποτελέσματα; Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται μετά από 15 μέρες που θα κλείσουν οι αιτήσεις, δηλαδή γύρω στις 20 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2023.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εκτός της νέας κυβέρνησης τα «γεράκια» Ερντογάν

  • Ποιοι φεύγουν; Εκτός της νέας κυβέρνησης στην Τουρκία τα «βαριά χαρτιά» του Ερντογάν στα Ελληνοτουρκικά, οι μέχρι πρότινος υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
  • Ποιοι παίρνουν την θέση τους;  Οι τρεις νέοι υπουργοί στα νευραλγικά χαρτοφυλάκια είναι: Ο Φακάν Φιντάν, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, ο  Γιασάρ Γκιουλέρ, που αναλαμβάνει υπουργός Άμυνας και ο  Μεχμέτ Σιμσέκ που παίρνει το υπουργείο Οικονομικών.
  • Ποιος ο στόχος; Ο Ερντογάν έχει ως κύριο στόχο να αναστήσει την παραπαίουσα τουρκική οικονομία αλλά και να φέρει κοντά στην Άγκυρα τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται σε πολύ κακό επίπεδο.
4

Πανικός σε πτήση από Παρίσι προς Αθήνα

  • Αναστάτωση στον αέρα: Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες πτήσης από Παρίσι προς Αθήνα, καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν μετά από περιστατικό αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.
  • Τι συνέβη; Ένας Γάλλος με αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά προκάλεσε αναστάτωση στον αέρα, πετώντας φαγητά και πιάνοντας καβγά με τον φίλο του μέσα στο αεροπλάνο, ενώ αυτό ήταν εν πτήσει. Ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει η προσγείωση για την ασφάλεια όλων.
  • Ποια η κατάληξη; Το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέφτασε η αστυνομία και προσήγαγε τους δύο επιβάτες για εξηγήσεις, ενώ παραμένουν υπό κράτηση. Λίγη ώρα αργότερα, το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του για την Αθήνα που ήταν και ο τελικός προορισμός του, με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.
5

Στους «8» του Roland Garros o Τσιτσιπάς

  • Στους «8»: O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ του Σεμπάστιαν Όφνερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros.
  • Ποιος ο αντίπαλός του; Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP.
  • Το φαβορί για τα ημιτελικά: Ένας από τους δύο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός τον νικητή του Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Σέρβο φυσικά να είναι το φαβορί.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr