Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό τους, την εισβολή μιας ομάδας φιλοουκρανών «δολιοφθορέων», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ότι διεξάγονταν μάχες στη μεθοριακή πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα.

Σύμφωνα με τον Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, οι δράστες είναι Ρώσοι που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών και έχουν αιχμαλωτίσει δύο στρατιώτες, προτείνοντας να τους ανταλλάξουν για μια συνάντηση μαζί του. «Το μοναδικό πράγμα που με εμποδίζει να διαπραγματευτώ μαζί τους είναι ότι οι άνδρες μας που έχουν στα χέρια τους ίσως να είναι ήδη νεκροί… Αλλά αν δεν είναι, μπορούν να πάνε μεταξύ 17.00-18.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο φυλάκιο του Σεμπέκινο. Εγγυώμαι την ασφάλειά τους» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Το πρωί ο κυβερνήτης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν αυτή τη ζώνη στην οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι βομβαρδισμοί.