Ο Ρώσος ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος εδώ και μήνες τα έχει βάλει με την ηγεσία του στρατού, κλιμάκωσε σήμερα την αντιπαράθεσή του, κατηγορώντας τις φιλορωσικές δυνάμεις ότι επιχείρησαν να ανατινάξουν τους άνδρες του.

Τα μέλη της Wagner έχουν σχεδόν αποσυρθεί από την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, αφού κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της τον περασμένο μήνα, έχοντας υποστεί βαριές απώλειες. Παρέδωσαν τις θέσεις τους σε μονάδες του ρωσικού τακτικού στρατού.

Σε ανάρτησή του στο Telegram ο Πριγκόζιν υποστηρίζει ότι οι άνδρες του ανακάλυψαν δώδεκα σημεία στα μετόπισθεν όπου στελέχη του υπουργείου Άμυνας είχαν τοποθετήσει διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες αντιαρματικές νάρκες. Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο, του είπαν ότι αυτή ήταν η εντολή που έλαβαν από τους ανωτέρους τους.

«Δεν ήταν αναγκαίο να τοποθετήσουν αυτά τα εκρηκτικά για να αποτρέψουν τον εχθρό αφού (η περιοχή αυτή) ήταν στα μετόπισθεν. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτά τα εκρηκτικά προορίζονταν για τις προωθούμενες μονάδες της Βάγκνερ», υποστήριξε.

Κανένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς δεν πυροδοτήθηκε και κανείς δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Υποθέτουμε ότι αυτή ήταν μια προσπάθεια δημόσιου μαστιγώματος».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ήταν διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο.

Ο Πριγκόζιν, που διαμαρτυρόταν συχνά ότι δεν δίνονταν πυρομαχικά στους άνδρες του για την επίθεση στην Μπαχμούτ, είπε την Τετάρτη ότι ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν αν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διέπραξαν οποιοδήποτε «έγκλημα» πριν ή κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.