Ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε στις 22 Νοεμβρίου 2022 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης την 21χρονη Έμμα παραπέμφθηκε να δικαστεί, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη του τόπου του τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής εις βάρος της. Δέχτηκαν ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της γιατί, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε, δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 1:15 στις 22/11/22 στο ύψος της Καμάρας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος κινούνταν επί της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Το οδόστρωμα ήταν στεγνό, ο τεχνητός φωτισμός επαρκής και η κίνηση των οχημάτων αραιή, σε αντίθεση με την κίνηση των πεζών ήταν πυκνή, όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

«Πειραγμένο» το αυτοκίνητο

Ο κατηγορούμενος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης και δεν ήταν ιδιοκτήτης του οχήματος το οποίο παρουσίαζε αποκλίσεις από τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο κατασκευαστής, έχοντας υποστεί μετατροπές έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη, να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του.

Από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι αποτελούσε ένα τεχνικά ανασφαλές κι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όχημα. Ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα που έφτανε τα 104 χλμ/ώρα ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ/ώρα που προβλέπεται για κατοικημένη περιοχή. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την κίνηση της πεζής φοιτήτριας φρενάρισε απότομα και το αυτοκίνητο άρχισε να «σέρνεται» πάνω στο δρόμο, στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο αναφέρει το grtimes.gr.

«Προκειμένου μάλιστα να μην γίνει αντιληπτό ότι ενεπλάκη σε οδικό τροχαίο ατύχημα από το οποίο επήλθε βαρύτατος τραυματισμό άλλους προσώπου, ο πρώτος κατηγορούμενος πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας εκ νέου την πεζή που κείτονταν στο οδόστρωμα και διέφυγε με ταχύτητα, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος» αναγράφεται στο βούλευμα, ενώ στη συνέχεια παράτησε το όχημα στην περιφερειακή οδό και αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η 21χρονη Έμμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου απεβίωσε στις 27 Νοεμβρίου 2022. Δηλαδή ύστερα από πέντε μέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άφησε την τελευταία της πνοή και βύθισε στο πένθος του οικείους της.