Οργή και πόνος κυριαρχεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νεροκούρου Χανίων όπου αυτή την ώρα κηδεύεται η 21χρονη Έμμα, που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη.

Με δάκρυα στα μάτια, πλήθος κόσμου, αποχαιρετά τη νεαρή φοιτήτρια που τόσο άδικα «έφυγε» από τη ζωή λίγες ώρες μετά που έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Το άσπρο φέρετρο έφτασε στην εκκλησία λίγο μετά τις 10 το πρωί ενώ ο κόσμος συρρέει για να της απευθύνει το… τελευταίο αντίο.

Η καρδιά της Έμμας πλέον χτυπά σε 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού, που ήταν στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας. Η μεταμόσχευση κράτησε τέσσερις ώρες και η 40χρονη βρίσκεται διασωληνωμένη σε βαθιά καταστολή, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Το ήπαρ δόθηκε σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σε 55χρονη γυναίκα.

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί η καταγγελία ότι την ώρα που η Έμμα ήταν χτυπημένη και πεσμένη στο έδαφος, κάποιος που έσπευσε να τη «βοηθήσει» της έκλεψε 1500 ευρώ που είχε πάνω της, χρήματα που της είχαν στείλει οι γονείς της.




Μητέρα Έμμας προς 40χρονη: «Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια, από ατόφιο χρυσάφι»

H καρδιάς της 21χρονης Έμμας που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη χτυπά πλέον σε άλλο σώμα. Παρά το χαμό του παιδιού τους οι γονείς της νεαρής κοπέλας είναι εκεί για να προσφέρουν τη «ζωή» διαμέσου της 21χρονης, καθώς για τους ίδιους με αυτό τον τρόπο το παιδί τους θα συνεχίσει να ζει.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στη γυναίκα στην οποία χτυπά πλέον η καρδιά της κόρης της, αναφέροντας ότι «μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί». Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να τη συναντήσει και να την αγκαλιάσει, όπως θα έκανε με το παιδί της.

Το μήνυμα της μητέρας της Έμμας

Η μητέρα της 21χρονη έστειλε μήνυμα μέσω του Open στη 40χρονη γυναίκα, τονίζοντας ότι: «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδια, αλλα γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά».

Η ίδια συνεχίζοντας, τόνισε: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτε για κάποιο λόγο λυγίζει να σκέφτεται οτι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, άνηκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ότι έβαζε στόχο. Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει κυρίως με το παιδάκι της γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Η μητέρα της Εμμανουέλας εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να αγκαλιάσει τη νεαρή μητέρα που πλέον θα ζει με την καρδιά της κόρης της. «Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και οτι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου. Από την πιο περήφανη μαμά του κόσμου!».