«Όπως γνωρίζετε χθες (1/6) είχαμε την έφεση για να αφεθεί ελεύθερος, έστω με περιοριστικά μέτρα, αυτό δεν ήταν δυνατόν, δεν το ενέκριναν οι δικαστικές αρχές στην Αλβανία, οπότε συνεχίζεται ο μαραθώνιος. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια νέα έφεση η οποία θα γίνει στο Ανώτατο Δικαστήριο, οπότε θα είναι και η τελευταία έφεση όσον αφορά την αποφυλάκισή του, έστω με περιοριστικά μέτρα. Αναμένουμε ότι θα εκδικαστεί τις επόμενες 20 με 30 μέρες» τόνισε ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρντο.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του αδερφού του σημείωσε ότι είχε παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών όπου μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους. «Η υγεία του είναι καλά, δεν είναι κάτι άμεσο. Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος άμεσα. Από εκεί και πέρα είναι συνηθισμένος. Κάνει τον αγώνα του αυτός από εκεί. Εμείς παλεύουμε από εδώ. Το αποτέλεσμα το χτεσινό μας φέρνει πιο κοντά στην άποψη και στην ιδέα ότι αυτή η δίωξη είναι πολιτική και τίποτα άλλο» ενώ μιλώντας για τους λόγους της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είπε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να αναλάβουμε το Δημαρχείο. Έχουν πειστεί οι πάντες πλέον ότι η υπόθεση αυτή είναι καθαρά πολιτική και η δίωξη είναι πολιτική και γίνονται οι αντίστοιχες προσπάθειες για να έχουμε αίσιο τέλος όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ακόμα ο Λεονάρντο Μπελέρη τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δήμαρχο, έχουμε δημοκρατικές εκλογές οι οποίες έχουν γίνει στη Χειμάρρα. Οι πιέσεις πρέπει να είναι να βγει δήμαρχος και να αναλάβει τα καθήκοντά. Όχι για τη δικαίωση του δημάρχου, για τη δικαίωση του λαού της Χειμάρρας».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Παναγιώτη Μπάρκα «όλες αυτές οι προσπάθειες γίνονται έτσι ώστε ο Φρέντι να μπορέσει να ορκιστεί και επίσημα μπροστά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χειμάρρας και να πάρει οριστικά το χρίσμα. Και απ’ότι φαίνεται όλα παίζονται ακριβώς για το σημείο αυτό, έτσι ώστε να εμποδιστεί ο Φρέντι να ορκιστεί και να λάβει επίσημα το χρίσμα του δημάρχου της Χειμάρρας».