Αρνητική ήταν η απόφαση του εφετείου του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων για την έφεση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Χειμάρρας  Φρέντι Μπελερης, σε αντίθεση με αυτή του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει σε ισχύ της απόφασης του Πρωτοδικείου του ειδικού δικαστηρίου για τον Φρεντι Μπελερη. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να συνεχιστεί  η προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας, σε αντίθεση με την απόφαση για αποφυλάκιση του Παντελή Κοκαβέση με την υποχρέωση παρουσίασης στις αρχές. Για τον Κοκαβέση το δικαστήριο επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο φυλακών των Τιράνων όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ την προσεχή Δευτέρα θα εκδικαστεί επίσης στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση του αυτόφωρου που νομιμοποίησε την απόφαση για τη σύλληψη και προφυλάκιση των Μπελέρη και Κοκαβέση. Όπως είναι γνωστό, στις 09 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων για την συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης του Παντελή Κοκαβέση με αίτημα την κατάσταση της υγείας του. Το δικαστήριο ζήτησε περισσότερα ιατρικά αποδεικτικά.

Διπλωματικές πηγές

Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών ΝΑΤΟ στο Όσλο, μεταξύ του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και της Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.