Με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhacka προγραμματίζει να συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προκειμένου να θέσει επί τάπητος το θέμα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης. Σημειώνεται ότι, μετά από οδηγίες, η Πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο, και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Εύθραυστη η υγεία του

Υπενθυμίζουμε ότι ο δικηγόρος του Θεόδωρος Καραγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι όλη αυτή η αδικία που έχει υποστεί και η ψυχολογική πίεση που δέχεται αυτό το διάστημα ο Φρέντι Μπελέρης επιδεινώνει τα χρόνια προβλήματα καρδιάς που έχει. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Τιράνων, καθώς ένιωσε αδιαθεσία. Τόνισε επίσης πως η δικογραφία που αφορά τον κ. Μπελέρη είναι άδεια, είναι γυμνή από στοιχεία και πως στην Ελλάδα δεν θα περνούσε ούτε έξω από γραφείο εισαγγελέα για να πάει σε προκαταρκτική εξέταση.

Εν τω μεταξύ με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συναντήθηκε χθες (29/5) ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον Πέτρο Μπελέρη για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του και εξέφρασε την συμπαράστασή του.