Το Succession τελείωσε αφήνοντας κοινό και χαρακτήρες με μια αίσθηση παραίτησης. Όχι όμως και ματαιότητας. Αυτή την γενικότερη αίσθηση ενσάρκωσε σχεδόν απόλυτα ο ηθοποιός Jeremy Strong στο τελευταίο πλάνο της σειράς, η οποία ολοκλήρωσε τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο της πριν λίγες μέρες.

O Kendall Roy, ταπεινωμένος και οριακά συντετριμμένος από την ύστατη ήττα που του επεφύλασσαν οι δημιουργοί, μένει λοιπόν να ατενίζει το λιμάνι της Νέας Υόρκης, ενώ ο σωματοφύλακάς του Colin (Scott Nicholson) βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πίσω.

Στιγμιότυπο από το τελευταίο επεισόδιο του Succession.

Η μη εκπλήρωση αυτού που αισθανόταν όλα αυτά τα χρόνια ότι ήταν το κληρονομικό του δικαίωμα, το πεπρωμένο του, αυτή η ανεκπλήρωτη υπόσχεση, αυτή η συνειδητοποίηση ότι όλον αυτόν τον καιρό έτρεφε φρούδες ελπίδες είναι για τον Kendall Roy μια ισόβια καταδίκη. Είναι ένα πραγματικά τραγικό τέλος.

Ο βραβευμένος ηθοποιός Jeremy Strong, βέβαια, επιχείρησε να δώσει ένα διαφορετικό, ακόμα πιο ζοφερό τέλος στον χαρακτήρα του, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Vanity Fair. Σε μία από τις λήψεις, ο Strong – ο οποίος είναι γνωστός ως method actor – επιχείρησε να πηδήξει στο νερό.

«Το νερό με καλούσε», δήλωσε στο Vanity Fair. «Προσπάθησα να πέσω στο νερό, αφού είχαμε κάνει cut – σηκώθηκα από τον πάγκο και πήδηξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα πάνω από τον φράκτη και στους πασσάλους, και τότε ο Scott (σ.σ. ο ηθοποιός που  υποδύεται τον Colin) έτρεξε προς τα εκεί».

«Δεν ήξερα ότι θα έκανα κάτι τέτοιο, και δεν το ήξερε κι εκείνος, αλλά έτρεξε και με σταμάτησε» συνέχισε ο Strong. «Δεν ξέρω αν εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ο Kendall ήθελε απλώς να πεθάνει – νομίζω ότι ήθελε – ή αν ήθελε να σωθεί ουσιαστικά από έναν αντικαταστάτη του πατέρα του».

Στιγμιότυπο από το τελευταίο επεισόδιο του Succession.

Ο Strong έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν για το υποκριτικό του στυλ. Το 2021, ο New Yorker δημοσίευσε ένα προφίλ που περιέγραφε λεπτομερώς το αίτημά του να ψεκαστεί με αληθινά δακρυγόνα κατά τη διάρκεια μιας σκηνής διαμαρτυρίας για την ταινία «Η δίκη των 7 του Σικάγου».

«Νομίζω ότι πρέπει να περάσεις από όποια δοκιμασία πρέπει να περάσει ο χαρακτήρας», είχε δηλώσει ο Strong σε μια συνέντευξη, η οποία έγινε αιτία να ξεσπάσει διαδικτυακή φρενίτιδα, προτού υψηλού προφίλ συνάδελφοί του, όπως η Jessica Chastain και ο Aaron Sorkin, τον υπερασπιστούν.

Η τεχνική του Strong έχει χαρακτηριστεί από τον συμπρωταγωνιστή του στο Succession, Brian Cox, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα της Kendall, τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Logan Roy, ως «ενοχλητική». Σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2022 στο Late Night With Seth Meyers, ο Cox είπε: «[Ο Jeremy] έχει εμμονή με τη δουλειά. Και ανησυχώ για το τι του κάνει αυτό, γιατί αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου – επειδή ασχολείσαι με όλο αυτό το υλικό κάθε μέρα. Δεν μπορείς να ζήσεις μ’ αυτό. Τελικά, εξαντλείσαι».