Μια νέα, καθηλωτική έκθεση που εγκαινιάζεται στο Λονδίνο στις 17 Ιουνίου, θα μεταφέρει τους επισκέπτες στον δημιουργικά ιδιόρρυθμο και ζωντανό κόσμο της τελευταίας ταινίας του Wes Anderson, «Asteroid City».

Υπό την επιμέλεια των 180 Studios και της Universal Pictures, η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπα σκηνικά, σκηνικά, μινιατούρες, κοστούμια και έργα τέχνης, ενώ θα παρέχει ακόμη και την ευκαιρία να γευματίσετε στο εμβληματικό εστιατόριο της δεκαετίας του 1950 της ταινίας, το οποίο θα αναπαρασταθεί επιτόπου.

Η έκθεση «Asteroid City» θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου, για τρεις εβδομάδες, στο 180 The Strand. Η ίδια η ταινία αναμένεται να φτάσει στους κινηματογράφους στις αρχές του καλοκαιριού, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2023.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η νέα ταινία του Wes Anderson είναι μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο μακρυνό 1955 σε μια φανταστική και έρημη αμερικανική πόλη. Η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από ένα ετήσιο συνέδριο Νέων Αστροναυτών/Διαστήματος που γιορτάζει την «Ημέρα Αστεροειδούς», σηματοδοτώντας ένα ιστορικό γεγονός στις 23 Σεπτεμβρίου του 3007 π.Χ., όταν ο μετεωρίτης «Arid Plains» χτύπησε τη γη. Ο ενθουσιασμός και οι προετοιμασίες μαθητών και γονέων διακόπτονται απροσδόκητα όταν «κοσμοϊστορικά γεγονότα» πέφτουν βροχή στην πόλη.

Τα κορεσμένα από χρώμα και συμμετρία πλάνα στα οποία μας έχει συνηθίσει ο Wes Anderson επιστρέφουν, όμως αυτή τη φορά τα κάδρα από άρτια και ηλιόλουστα μετατρέπονται σε απόκοσμα και μυστηριώδη όσο η πλοκή εξελίσσεται. Τα πράγματα παίρνουν μια πιο σκοτεινή τροπή και η χρωματική παλέτα κινείται προς πιο ζοφερούς και σκοτεινούς τόνους, παραπέμποντας σε sci-fi τρόμο.

Σε παραγωγή της Focus Features, το «Asteroid City» είναι η ενδέκατη ταινία του Wes Anderson και βρίσκεται στα σκαριά από το 2020.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το 180 The Strand αποτίει φόρο τιμής σε ταινία του Wes Anderson. Στο παρελθόν, ο χώρος έχει φιλοξενήσει εκθέσεις για τις ταινίες «Isle of Dogs» και «The French Dispatch».

Για το «Asteroid City», μια απίστευτη επιλογή από τα κινηματογραφικά σκηνικά που εμφανίζονται στο τρέιλερ – το τζετπακ, ο μετεωρίτης, το όπλο ακτίνων, οι πολύχρωμες πινακίδες εστιατορίων – θα καταλάβουν τον χώρο, καθώς και χαρακτηριστικοί ήχοι και οπτικά στοιχεία των ταινιών του Άντερσον, μινιατούρες, έργα τέχνης και κοστούμια. Επιπλέον, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριο της ταινίας «The Luncheonette» και να αγοράσουν καλούδια όπως αποκλειστικά βινύλια του soundtrack.